YİTİK ŞEHİR

24 OCAK DEPREMİ VE ARDINDAN YAŞANAN PANDEMİ SÜRECİNDE BİRÇOK AÇIDAN MAĞDURİYET YAŞAYAN ELAZIĞ'DA  KAMU KURUMLARININ DUYARSIZLIĞI VE İLGİSİZLİĞİ DEVAM EDİYOR

YİTİK ŞEHİR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak depremi ve pandemi sürecini yaşayan, evleri yıkılan ya da ağır ve orta hasarlı evlerin çokluğu dolayısıyla mağduriyetler yaşayan, ekonominin durma noktasına gelmesi ile ticari faaliyetleri ciddi yara almasına rağmen tüm bu olumsuzlukların giderilmesi için görevli olan kamu kurum ve kuruluşlarının duyarsızlıkları ve vurdumduymazlıkları ile ikinci bir yıkım yaşayan Elazığ halkının sıkıntıları artarak  devam ediyor.

KURUMLAR ÖLÜ

Doğu Anadolu Bölgesinin büyüme ve gelişme yönünde ciddi adımlar atan ili olmasına rağmen yaşadığı deprem ve pandemi süreci sebebiyle her alanda büyük bir gerileme yaşayan Elazığ’ın yeniden ayağa kalması ve olumsuzlukların giderilmesi yönünde kamu kurumlarının yeterli ve gerekli adımları atmakta direndikleri ve bu konuda herhangi, bir gayret göstergesi ortaya koyamadıkları gibi heyecanlarının da olmadıkları iddia ediliyor.

DİNLEYEN YOK

Sürecin mağdur ettiği insanların sorunlarının çözümü noktasında öncü ve önder olması, halkın ayağına giderek sorunları tespit ve çözümleri konusunda adım atamaları gereken kurumların bu görevlerini yapmadıkları gibi vatandaşa daha çok zorluk ve engel çıkardıkları iddia ediliyor.

Vatandaşın derdini anlatacağı bir merci bulamadığı için en yakın yerel yöneticiler olarak muhtarlara sorunlarını aktardıklarını, talep ve sitemlerini de muhtarlara ilettiklerini ifade eden vatandaşlar, muhtarların da kendilerinin sorunlarını bürokrasiye iletmekten öte bir yetkileri bulunmadığını ve çözümde etkili olamadıklarını ifade ediyorlar.

KARANLIK BULUTLAR

Şehrin birçok alanda sorun yaşamasına rağmen, siyasilerin asıl problemleri bırakıp tali meseleler ve göstermelik ziyaretler ile vakit geçirdiklerini, sosyal medya hesaplarından ilgili ilgisiz paylaşımlar yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gölgesinde siyaset yapma kolaycılığı ile sözüm ona siyaset ve hizmet yaptıklarını zannettiklerini sanmaları, bu tavırlarıyla kendilerine yönelen eleştiri ve tepkilerin aslında Erdoğan’a da sirayet ederek Ak Parti aleyhine dönmesi gibi bir gerçeği bile anlamaktan yoksun ve ferasetsiz siyasetçilere sosyal medyadan da tepkiler yağıyor.

HİZMET HEYECANI YOK

Birçok sorunla uğraşan ve bunların yarattığı olumsuzluklarla mağduriyet yaşayan halkımızın yanında olması gereken kamu kurumlarının kendi işlerini yapmaktan dahi aciz olduklarını belirten vatandaşlar, kurumların bu vurdumduymazlığının ve hizmet konusunda heyecansız olmalarının şehrin kaderini de olumsuz etkilediğini ifade ediyorlar.

BÜROKRASİ VE SİYASETTE KAN KAYBEDİYORUZ

Elazığ’daki kurumların ve siyasilerimizin duyarsızlık ve ilgisizlikleri somut olarak da şehre yansıyor.

 Elazığ Ziraat Mühendisleri Odası Elazığ İl Başkanı Mehmet Karaca’nın basın açıklamasına da yansıyan gerçekler,  şehrin sorunlarının sahibi ve sözcüsü olmadığını ortaya koyuyor.

Aynı sorunun Baskil ilçemizde de yaşanmasına rağmen Malatya’daki çiftçilere Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 10 milyon TL destek verilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Karaca; “Bürokrasi, siyaset ve lobi faaliyetlerinde güç kaybettiğimiz gerçeğini kabul etmeliyiz” diyerek şehrin siyasi ve bürokratik aktörlerinin kayıp ve silik olduklarını ifade etti.

Ziraat Mühendisleri Odası Elazığ İl Başkanı Mehmet Karaca açıklamasında, “ELAZIĞ YİNE YOK! Kayısıda çiçeklenme dönemi hastalıklarından biri olan monilya hastalığı nedeniyle Malatya’daki çiftçilere Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 10 milyon TL   destekleme ödemesi yapılacaktır. Malatya ile iklim, üretim, çiçeklenme periyodu ve bu periyottaki yağışlı gün sayıları bire bir benzer olan Elazığ’da monilya hastalığı ile ilgili zarar ödemesi yapılmıyor. Malatya Milletvekilleri “talep ettik ve olumlu karşılandı” açıklamasını yaptı. Bürokrasi, siyaset ve lobi faaliyetlerinde güç kaybettiğimiz gerçeğini kabul etmeliyiz! Baki hürmetle kamuoyunu selamlıyorum...” ifadelerine yer vererek Elazığ’ın yitik bir şehir olduğunu tüm açıklığı ile ortaya koydu.