YETKİLERİNİZİ KULLANIN

ELAZIĞ'IN SORUNLARINI TAKİP ETMEK VE İLGİLİ BAKANLIKLARLA GÖRÜŞEREK ÇÖZÜMLER BULMA NOKTASINDA HALKTAN ALDIKLARI YETKİYİ TAM OLARAK KULLANMA KONUSUNDA ÜRKEK DAVRANAN AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİNE VATANDAŞTAN TEPKİ VAR. MİLLETİN VEKALATİNİ VEREREK ANKARA'YA ŞEHRİN SORUNLARINI TAKİP İÇİN VERDİĞİ YETKİLERİ KULLANMAYAN VEKİLLERE AÇIK ÇAĞRISI ŞU: VERDİĞİMİZ YETKİLERİ KULLANIN YOKSA GERİ ALIRIZ…

YETKİLERİNİZİ KULLANIN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

İlimizi beş milletvekili ile TBMM’de temsil eden milletvekillerinin halktan aldıkları temsil yetkilerini ne kadar kullandıkları ya da aldıkları yetki ve vekâletin hakkını verip vermedikleri tartışma konusu oldu.

24 Haziran seçimlerinde 4 milletvekili Ak Parti bir milletvekili de CHP’den olmak üzere 5 isme vekâlet vererek Ankara’ya şehrin problemlerini taşıyarak çözüm bulmaları amacıyla seçtikleri isimlerin bu görevlerini yapıp yapmadıkları tartışma konusu oldu.

SORUNLAR HEP AYNI

Şehrin 18 yıllık Ak Parti iktidarları döneminde birçok sorunun çözüldüğü, havalimanı, şehir hastanesi, güney çevre yolu, duble yollar, çok sayıda derslik ve okul teşvik yasası, tarım ve hayvancılığa verilen destekler, engelli ile dul ve yetimlere verilen destekler ile sağlık hizmetlerinde önemli başarılara imza atan geçmiş ve şimdiki milletvekillerinin kangren haline gelmiş önemli projelerde ise başarısız oldukları görülüyor.

KANAYAN YARA: ULUOVA-KUZOVA

Geçmişten bugüne birçok önemli soruna çözüm olan Ak partili milletvekillerinin her dönem gündemde olmasına rağmen bir türlü çözmedikleri sorun ise Uluova ve Kuzova sulama projelerinin 18 yıl boyunca tamamlanamaması oldu.

Şehrin tarımsal üretiminin artması, susuz alanların suya kavuşarak endüstriyel bitkilerin yetiştirilmesi ve dolayısıyla şehrin ekonomisine ciddi anlamda bir katkı sağlaması beklenen Uluova ve Kuzova’nın; suya kavuşması konusunda her dönem birtakım işler ve ihaleler yapılsa da şehir için böylesine hayati önem taşıyan iki projenin hala tamamlanamamış olması milletvekillerimizin karnesine kırık not olarak yansıyor.

İSTİHDAMDA SİYASET YETERSİZ

Milletvekillerimizin ilimize yatırımcı çekmek noktasında da yeterli lobi çalışmaları yapma konusunda da yetersiz kaldıkları, bu boşluğu Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ile ETSO Başkanı Asilhan Arslan’ın doldurduğunu  ifade eden vatandaşlar, bu çalışmaların semeresini verdiğini ve ülke çapında söz sahibi 2 tekstil firmasının yatırım için temel atıklarını ifade etiler. Milletvekillerinin sorunların çözümü ile birlikte istihdam ve yeni yatırımların birinci gündem maddeleri olması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, vekillerin büyükşehirlerde faaliyet gösteren firmalara yönelik her hafta mutlaka bir ziyaret gerçekleştirmeleri ve işadamlarını şehre davet etmelerinin uzun vadede de olsa müspet sonuçlar doğurabileceğini ifade ediyorlar. 

MUHALEFETTEN DAHA AKTİF OLUNMALI

Elazığ’ın sorunlarının çözümünde birinci derecede iktidar milletvekillerinin görevi olduğunu, gerek kurumlardan gerekse STK ve vatandaşlardan gelen problemleri ilgili bakanlık ve kurumlara taşıma ve sonuca ulaşıncaya kadar takip etmesi sorumluluğunun yeterince dikkate alınmadığını ifade eden vatandaşlar, bu konuda milletvekillerinin milletten aldıkları yetkiyi kullanmadıklarını belirttiler.

Elazığ ile ilgili problemlerin Ak Partili milletvekilleri tarafından da mecliste gündeme getirmelerinin siyasi etik açısından sakıncalı olmadığını, hatta bu sorunları gündeme getirmenin öncelikle iktidar milletvekillerinin görevi olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, vekillerin şehirlerinin sorunlarını gündeme getirmelerinin genel merkez tarafından da olumlu karşılanabileceğini belirtiyorlar.

TBMM’de Elâzığ ile ilgili sorunların farklı illerin MHP, CHP ve İyi Partili milletvekillerin gündeme getirmesinin Ak Partili milletvekilleri açısından çok da iyi bir görüntü olmadığına vurgu yapan vatandaşlar,bu konuda milletvekillerinin inisiyatif almalarını beklediklerini ifade ediyorlar.

SİYASET ÇÖZÜM MÜESSESESİDİR

Siyasetin çözüm müessesi olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, iktidara mensup milletvekillerinin, “kendi partimize mensup bakanı küstürmeyelim” mantığı ile sorunlara sessiz ve bigâne kalmalarının hem kendilerini, hem partilerini hem de siyaset kurumunu yıprattığına dikkate çeken vatandaşlar, etkin bir milletvekili ve etkin bir hükümet olmanın yolu, sorunları görmezden gelme yerine üzerine gitmekten geçtiğini ifade ediyorlar.

Siyasetin çözüm bulma ve çözüm üretme mekanizması olduğuna vurgu yapan vatandaşlar, bu hususta milletvekillerinin daha atak ve etkin bir performans ortaya koyması gerektiğini belirtiyorlar.

İL TEŞKİLATI ÖNCÜ OLMALI

Şehrin ve vatandaşın gündeminde olan sorunların tespiti ve çözümü için İl teşkilatlarının aktif rol oynaması gerektiğine vurgu yapan vatandaşlar, halka en çok temas eden ve sorunları birebir dinleyen, kamu kurumlarının sıkıntılarını ve ödenek problemlerini yakından bilen il teşkilatlarının bu konuda inisiyatif alması ve milletvekilleri ile yapacakları çözüm odaklı aylık toplantılarda vekillere sunacakları raporların Ankara’da gündeme getirilmesi ve ortak ziyaretler ve görüşmelerle mesafe alınması halinde bugüne kadar sürüncemede kalan birçok problemin sona ereceğine dikkat çekiyorlar.

OLMASA NE OLUR?

İktidarın elinde bulundurduğu tüm yetkilere rağmen milletvekillerinin ve teşkilatların sorunları görmezden gelip olayları sırf ziyaret ve kabuller seviyesine indirilirse yapılacak ilk seçimlerde vatandaş sorunların çözümü için vermiş olduğu yetkiyi alır ve bir başka siyasi partiye rahatlıkla verir.

İstanbul Büyükşehir seçimleri de gösterdi ki artık takım tutar gibi parti tutulmuyor. Ülkenin tüm sorunlarını Reis’in üstüne yükleyip onun siyasi mirası üzerinden siyaset yapma kolaycılığı da artık tutmuyor.

Siyasette artık bugünden sonra herkes kendi özgül ağırlığı ve halkta olan karşılığı kadar var. Reisin sırtından meclise gitme dönemi bitmiştir ve Reis de bunu çok net görmektedir.