YETİM KONGRELER

YETİM KONGRELER
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti, pandemi süreci öncesinde başlayıp ara verdiği ilçe kongrelerine yeniden başladı.

Geçtiğimiz hafta sonu Maden ve Sivrice kongreleri yapıldı.

Yapılan diğer kongrelerden farklı olarak Maden ve Sivrice Kongreleri il başkansız olarak  bir nevi yetim kongreler oldu.

Ak Parti Milletvekili Metin Bulut ile Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın katılarak konuşma yapmaları   kongreyi bir nebze yetim olmaktan kurtardı ise de il başkansız bir kongre komutansız sefere çıkmak gibi bir şey olduğunu herkes hissetti.

Başkanları olmayan teşkilatlar imamesi olmayan tesbih taneleri gibi dağılırlar.

Malzemesi insan ve dava şuuru olan ulvi bir siyasi hareket, vekaleten başkanlıklarla yürümez.

Adanmışlık ve liderlik vekaleten olmaz ve yürümez.

2001’de partiyi kurduğu ve 2002’de yapılan seçimlerde iktidar olduğu halde yasaklı olduğu için başbakan olamayan Recep Tayyip Erdoğan, siyasi yasağı kalkar kalkmaz partisinin başına geçmiş ve vekaleten Abdullah Gül’e verdiği başbakanlık makamına bizzat kendi oturmuş ve hem genel başkanlık hem de başbakanlık görevlerini asaleten icra ederek sayıyız hizmetlere imza atmıştı.

Valilik, bürokratlık gibi makamlar vekaleten de yürütülebilir. Ancak bir siyasi hareket, hele hele 18 yıldan beri tek başına iktidar olmuş bir  partinin il başkanlığı iki aydan beri vekaletle yürütülemez.

Bu sürenin daha çok uzaması partiye geçtik dava ve misyona zarar vermeye başladı. Başkan atayamayan ya da başkan olarak atayacak isim bulamayan bir parti konumuna düşmek hiç de hoş olmasa gerek.

Umarız bu hafta beklenen haber gelir ve Ak partinin yetimliği de sona erer.