YENTÜR:' AYM KARARI ŞEHİTLERİN KEMİKLERİNİ SIZLATMIŞTIR '

Erol KARA/Elazığ Baro Başkanı Mustafa Yentür, Anayasa mahkemesinin verdiği karara saygı duyduklarını belirterek, ' Bizce Terörle mücadele ettiği için devleti suçlayan açıklamalar yapmak ifade özgürlüğü olarak değerlendirilemez ve dünyanın hiçbir yerinde de böyle kabul edilemez. Mahkeme kararına saygı duymakla beraber kamu vicdanına uygun düşmediği kanaatindeyiz.' dedi.

YENTÜR:' AYM KARARI ŞEHİTLERİN KEMİKLERİNİ SIZLATMIŞTIR '
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yentür,“Şehitlerin kemikleri sızlamıştır bu kararla. Zira bizce söz konusu bildiride imzası bulunduğu iddia edilen akademisyenlerin birçoğunun bu bildiriden haberleri bile olmadığını düşünüyoruz.’’diye ifade etti.

 

Bizim karara katılmamız doğru dememiz mümkün değildir diyen Elazığ Baro Başkanı Mustafa Yentür,“Zira bize göre PKK terör örgütü tarafından organize edilmiş söz konusu bildiri, ile ülke genelinde isyan çıkarılmaya çalışılmıştır” ifadelerini kullandı.

 

 

ŞEHİTLERİN KEMİKLERİ SIZLAMIŞTIR

 

Baro Başkanı Mustafa Yentür,“ Hendeklerin kazıldığı halkın hayatının hiçe sayıldığı bir durum söz konusu olduğu zaman malumlarınız olacağı üzere devlet gerekli önlem ve tedbirleri almak zorundadır ve devlet görevini yapmış üstüne düşen tüm sorumlulukları yerine getirmiştir.

Terörle mücadele kapsamında bu çalışmalar sırasında sırf halkın huzuru ve güvenliği için güvenlik güçlerimiz canlarıyla mücadele vermiş, bu kapsamda yüzlerce asker ve polisimiz canları pahasına halkın güvenliği için şehit olmuşlardır. Şehitlerin kemikleri sızlamıştır bu kararla. Zira bizce söz konusu bildiride imzası bulunduğu iddia edilen akademisyenlerin birçoğunun bu bildiriden haberleri bile olmadığını düşünüyoruz. “ dedi.

NEDEN AÇIKLAMA YAPMIYORLAR ?

Başkan Yentür,“ Bu bildiri ile halk sokaklara çekilmek istenmiş öncelikle Aziz milletimizin sonra da güvenlik güçlerimizin gösterdiği sağduyu ile hain isyan girişimi başarısız olmuştur ” dedi.

Yentür,“Şimdi soruyorum size Almanya’da, Avusturya’da, İngiltere’de, Fransa’da vs ülkelerde hendekler kazılsa halkın hayatı tehlikede olsa,bu ülkeler ne yapardı? Mesela güncel olan Fransa’daki eylemler sırasında polisin uygulamalarını şiddet olarak görmeyen akademisyenlerin özellikle Türkiye’de yaşanan olaylara karşı bildiri yayınlamasının amacı açıkça ortadadır. Neden bu konuda bir açıklama yapmıyorlar, takdiri halkımıza bırakıyoruz. Ülkelerinde hendekler kazılmasına, halkının terör örgütlerince mağdur edilmesine ne derlerdi? Terör örgütlerinin eylemleri sonucunda halkının can güvenliği kalmasa sokağa çıkamaz hale gelseler bu ülkeler ne yapardı. Televizyonlarda bu tip olayların çok basit hallerinde bu ülkelerin neler yaptıklarını görüyoruz.” diye konuştu.