YENİ OSB TAMAM

Erkan BAY/Yeni yatırımcılar için yer sıkıntısı yaşanması ve özellikle Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Elazığ'a yoğun bir yatırım talebi olması nedeniyle yeni bir organize sanayi bölgesi kurulması gündeme gelmiş ve bu konuda çalışmalar başlatılmıştı.

YENİ OSB TAMAM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cazibe merkezi kapsamına alınan ilimizde 2. OSB için karar verildi. Elazığ'ın Körpe Köyü Karayazı mevkisindeki 6 milyon 540 bin metrekarelik alana kurulan "Elazığ 2. OSB" binlerce kişiye iş kapısı açacak.

6.666 DÖNÜM BÜYÜKLÜĞÜNDE

Çalışmalar kapsamında yer tahsis ve planlama gibi işlemleri gerçekleştirilen 6.666 dönüm büyüklüğündeki yeni OSB alanında çalışmalar başlamıştı.

ELAZIĞ 2.OSB’NİN KURUCU ORTAKLARI

Elazığ'ın Körpe Köyü Karayazı mevkisindeki 6 milyon 540 bin metrekarelik alana kurulan "Elazığ 2. OSB’nin kurucu ortakları ,yüzde 34 katılım payı ve 5 üyeyle Elazığ İl Özel İdaresi, yüzde 33 katılım payı ve 5 üyeyle Elazığ Belediyesi, yüzde 33 katılım payı ve 5 üyeyle Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası oluşturuyor.

ELAZIĞ’DA ON BİN KİŞİYE İŞ İMKANI

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ‘’OSB'lerle modern, sağlıklı ortamlarda çalışma imkanı sunmayı ve sanayileşmenin dengeli dağılımıyla, kentlerde düzenli kentleşmeyi sağlamayı hedeflediklerini belirten Özlü, 2023 yılına kadar sanayide yüksek teknolojiye dayalı, verimli, çevreye duyarlı ve yüksek katma değerli üretim yapısına geçmek istediklerini söyledi.’’ Özlü ayrıca, Elazığ 2. OSB'nin tam kapasiteyle faaliyete geçmesi halinde yaklaşık 10 bin kişiye iş imkanı yaratılacağını bildirildi.

BAŞKAN ALAN:’’2.OSB’NİN YERİ UYGUN’’

2.OSB’nin kurucu ortaklarından biri olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan,Hakimiyet Gazetesi’ne yapmış olduğu açıklamada,’’ Körpe Köyü Karayazı mevkisindeki 6 milyon 540 bin metrekarelik alana kurulan 2.OSB’nin yeri oldukça uygundur.Yatırıcımların ilimize gelmesi için çok büyük önem arz ediyor.Cazibe programları kapsamında inşallah yeni yatırımlar ve yatırımcıların gelmesi ile ilimizde kalkınma olacaktır.’’dedi.

YENİ İŞ İMKÂNI YARATACAK

Yeni 2.OSB’nin faaliyete geçmesi ile birlikte Elazığ’da işsizliğin düşeceğini ifade eden Başkan Alan,’’Elazığ’daki işsizlik sorununu büyük ölçüde çözecektir. Yaklaşık 10 Bin kişiye yeni iş imkanı verecek.Yatırımlar geldikçe Elazığ hak ettiği yere gelecek.’’dedi.

SABUNCU:’’PROTOKOL ONAYLANDI’’

Elazığ Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu ise yaptığı açıklamada,’’Elazığ’da yapılacak olan 2.OSB’nin yeri tescillendi.Protokol onaylandı.Yönetim kurulu oluşturuldu.Bundan sonraki süreç devam ediyor.’’dedi.

VALİ KALDIRIM:’’ YENİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGEMİZ HAYIRLI OLSUN’’

 Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,’’ Yeni kurduğumuz OSB 10 bin kişilik bir istihdam imkanı sağlayacak.Şimdi marka şehir Elazığ’da yatırım zamanı. Yeni Organize Sanayi Bölgemiz hayırlı olsun.’’dedi.