YENİ MÜJDELER YOLDA

İLİMİZ VALİSİ ERKAYA YIRIK,  AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ VE BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI'NIN ANKARA ZİYARETLERİ OLDUKÇA BAŞARILI GEÇİYOR. İLİMİZİN TEŞVİKTE 6. BÖLGEDE KALMASI MÜJDESİNİN ARDINDAN ŞEHRİMİZLE İLGİLİ YENİ MÜJDELER DE YAKINDA AÇIKLANACAK

YENİ MÜJDELER YOLDA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak depremi ve sonrasında halkımızın mağduriyetlerini yerinde tespit eden milletvekillerimiz ve il yöneticilerimiz, sorunların çözümü için heyet halinde Ankara’ya giderek Bakanlarla görüştüler.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut, Sermin Balık, Zülfü Demirbağ, Zülfü Tolga Ağar ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’ndan oluşan Elazığ heyetinin ilk durağı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oldu.

BAKANLARIN ELAZIĞ İLGİSİ

İlimizde yaşanan depremin ardından birkaç saat sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla “anında şehrimize gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, uzun süre ilimizde kalarak problemleri bizzat yaşamış ve çözülmesi için ilgili bağlı kurumlarını harekete geçirmişlerdi.

Deprem sonrası gerek AFAD, gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ’nin yürüttüğü projeleri yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak amacıyla sık sık ilimize gelen Bakanlar, biriken sorunların çözümü noktasında da çalışmalar yürütmüşlerdi.

SÜRECİN GETİRDİĞİ YENİ SORUNLAR

Deprem sonrası TOKİ, AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve diğer birimlerin çalışmaları ile yeni sorunlar çıkmış ve bunların çözümü için ilgili kurumların çalışma yapmaları istenmişti.

Özellikle TOKİ’nin ürettiği konutlar, hak sahipliği, köylerdeki evlerin hala belirsizliğini sürdüren konumu, DASK gibi problemler vatandaşlar tarafından sıklıkla gündeme gelmiş ve yöneticiler ile milletvekillerimize iletilmişti.

Vatandaşlardan gelen talep ve şikayetleri alan il yöneticileri ile milletvekillerimiz, sorunların çözümü için heyet halinde bakanları ve ilgili kurumları birlikte ziyaret etmeleri memnuniyetle karşılandı.

ÇÖZÜM TOPLANTILARI SONUÇ VERİYOR

Hakimiyet Gazetesi olarak sıklıkla dile getirdiğimiz çözüm toplantılarının yapılarak sorunların giderilmesi yoluna gidilmesinin birçok ile de örnek olacağını ifade eden vatandaşlar, şehrin yerel aktörlerinin aylık olarak toplantı yaparak öne çıkan problemlerin çözümü için Ankara’da yapacakları temasların şehre hizmet olarak döneceğini ifade ediyorlar.

MÜJDELER PEŞPEŞE GELECEK

İlimizde başta TOKİ tarafından yapılan konutların fiyatları olmak üzere çok sayıda müjdenin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elazığ’a yaklaşımı ve bakış açısının bir yansıması olarak halkımızın lehine çok sayıda müjdeli haberin açıklanacak olmasında en önemli etken ise Ak Partili Milletvekilleri ile Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın ısrarcı takipçiliği ve hemşerilerimizin çıkarlarını koruma yönündeki tavırları oldu.