Yeni gözdemiz, KÜLTÜR PARK …

Başkalarına bahsederken gurur duyup, gururla anlatabiliyor olduğum kültür parkı, Pazar günü ziyaret ettim

Yeni gözdemiz, KÜLTÜR PARK …
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkalarına bahsederken gurur duyup, gururla anlatabiliyor olduğum kültür parkı, Pazar günü ziyaret ettim. Kendimce inceledim etrafını. Yürüyüş alanında yürüdüm, kamelyalarına bakındım, kafeteryasında oturup çay içtim, camisinde namaz kıldım, iskeleden göleti seyredip hayalî ördeklerimi izledim, yeşilliğinde gözlerimi dinlendirip, huzur dolu bir gün geçirdim.

Terasında çıkıp parkı bir bütün olarak inceleme imkânı da buldum.

İnce bir düşüncenin, dirayetli, sözünün eri bir yönetimin ve müthiş bir gayretin eseri…

Sade bir görüntü içerisinde, şıklığı barındırıp; fark edilir güzelliğiyle, bütünün zarafetini yansıtıyor.

Yani tek kelimeyle MÜTHİŞ…

Avrupai bir yapıya sahip.

İnsan kendini Avrupa’nın bilmem hangi memleketine turistik bir gezi için gelmişte, çıkacakmış gibi hissediyor.

Elâzığ’ın kültürünün, markalaşma yolunda ki devinimini sürdüren yiyecek ve içeceklerinin, adıyla özdeşleşen ürünlerinin, tanıtımını sağlaya bileceğimiz nadide bir mekân…

Elâzığ’ın yıllardır ihtiyaç duyduğu, Elazığlının asaletine yakışır bir alan olmuş gerçekten.

Şehrimize gelen misafirlerimizi, seçkin görüntüsü ve makul fiyatlarıyla gezdire bileceğimiz, hoşnut edebileceğimiz  mekanların ilki şuanda.

Lokantası, kafeteryası, camisi, park geneline tanımlanmış interneti ve dinginlik veren yeşili, sevdiklerimizle günümüzü dolu dolu geçirebileceğimiz, vazgeçilmez bir yer haline getiriyor mekanı.

 Gösterilen teveccühün sonucu olsa gerek kafeteryalardaki doluluk, yeni oturma alanlarını gerekli kılıyorken, kütüphane ve okuma alanının tamamlanmasıyla Elâzığ’ın vazgeçilmezi olacağına hiç şüphe yok.

Gerçeği söylemek gerekirse Kültür Parkın Belirtildiği tarihte açılışının yapılacağına inananlardan değildim. Şehrimizin bu yılı bol yağışlı geçirmesi, yoğun hava muhalefeti ve yağışların devam ediyor olması açılışı mümkün göstermiyordu.

Bir ağacın dahi olamadığı o kupkuru alan, birkaç günde nasıl öyle yeşertildi, üç aydan önce bitirilmesi mümkün görülmeyen bu mekan, nasıl da üç haftada açılışa hazır bir hale geldi ve böyle nezih bir mekana dönüştü inanın hala aklım almıyor.

Vaktimizi verimli geçirebileceğimiz, misafirlerimizi gezdirmekten gurur duyduğumuz, Elâzığ’a sağladığı katma değer ile Elazığlıya yakışır bu ferah mekanı ortaya çıkaran, Belediyemize.

İmkansız görüneni mümkün kılmak için iradesini ortaya koyup sözünü yerine getiren, sağlam bir iradenin ve ince bir düşüncenin emeği nasıl hizmete dönüştürebileceğini gösteren başkanımıza.

Ekiminde, dikiminde, projelendirilmesinde emeği geçen herkese bir Elazığlı olarak teşekkür ediyorum...