YENİ DÖNEM YENİ KADRO

AK PARTİ, PANDEMİ ARASI VERDİĞİ İLÇE KONGRELERİNE YENİDEN BAŞLADI. ARICAK VE ALACAKAYA İLÇE KONGRELERİ İLE DİĞER İLÇELERİN KADIN VE GENÇLİK KOLLARI KONGRELERİ YAPILDI. MERKEZ İLÇE VE İL KONGRESİNİN ARDINDAN 2021 MART AYINDA GENEL KURUL YAPILMASI YÖNÜNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDERKEN, YENİ DÖNEMDE GENEL MERKEZ TEŞKİLATLARININ YÜZDE 55'İNİN DEĞİŞECEĞİ İFADE EDİLİYOR

YENİ DÖNEM YENİ KADRO
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pandemi süreci dolayısıyla ara verilen Ak Parti ilçe kongreleri yeniden start aldı.  Geçtiğimiz haftalarda Kovancılar, Palu ve Karakoçan, Maden ve Sivrice ilçe kongrelerini yapan Ak Parti, Arıcak ve Alacakaya ilçe kongrelerini de gerçekleştirdi.

Eksik olan diğer ilçe kongrelerinin ardından merkez ilçe ve Ocak ayı içerisinde de il kongresinin yapılmasının   ardından da 2021 yılı mart ayı içerisinde de Genel kurulun yapılması bekleniyor.

YENİ DÖNEM, YENİ RUH

Yeni döneme, yeni bir ruh ve anlayışla gitmeyi hedefleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyetin 100'üncü yılına ve 2023 ötesine taşıyacak yeni kadroların kurulmasını hedeflediği ifade ediliyor.

Ak Parti’nin yeni dönemde; halkın nabzını tutan, sahanın fotoğrafını net çeken, sorunları doğru teşhis eden, çözüm önerilerini ileten, tecrübeyle gençliğin buluştuğu bir teşkilat modelini benimseyeceği ifade ediliyor. Toplumsal dinamiklerin okunması ve yeni metotların uygulanarak sorunların çözülmesi hedefleniyor.

SİVİL HAREKET

AK Parti yeni dönemde de devletleşmeden, devleti millete hizmet için çalıştırmaya devam edecek sivil bir hareket olacak. Vatandaş eleştirisi ve otokontrol sitemini büyük bir nimet olarak gören AK Parti, bunun sonucu olan güvenin ve beklenti ile milletle kurulan hizmet odaklı ilişkiyi güçlendirecek.

FARKLI BİR KONGRE

İlçe kongrelerinin ardından yapılacak il kongrelerinde,  AK Parti'yi 2023 ve sonraki yıllara taşıyacak kadronun kurularak İl ve ilçelerde halkın nabzını doğru yansıtan, toplumsal değerlerle, AK Parti'nin temel ilkeleriyle mutabık yörede tanınan ahlaklı, düzgün, heyecanı, vizyonu olan isimleri teşkilata kazandırılması hedefleniyor.

İl kongrelerinin tamamlanmasının ardından yapılacak AK Parti Büyük Kongresi ise yeni yüzlerle birlikte yeni şeylerin söylendiği özellikli bir kongre olacak.

UMUDUN ADI OLMAYA DEVAM EDECEK

Ak Parti, 10.5 milyon üyesiyle, halka yönelik hizmetleri ile, sosyal devlet olmanın tüm gereklerini yerine getirmesiyle siyasetin merkezinde durmakla kalmayacak, umut ve çözümün tek adresi olma iddiasını ilk günkü heyecanıyla devam ettirecek. Kongrede, bu heyecanı duyan ve bu hedefe hızla ulaşma yolunda azim ve gayret gösterebilecek gerçek dava adamlarıyla yola devam edilecek.

 

 

ERDOĞAN’IN TEŞKİLATLARDAN BEKLENTİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni dönemde, il başkanı, milletvekili, belediye başkanı ve her kademedeki teşkilat mensuplarında olması gereken özellikleri de sıraladı. Erdoğan; "Kendini milletin üstünde gören. Gönül kazanmak yerine gönül yıkan hizmete ve ülfete yönelmek yerine dar kadroculuk yapan. Toparlamak yerine dışlayan kişiden AK Parti teşkilat mensubu olamaz." diyerek ciddi uyarılarda bulundu.

HASBİ OLDUK, DUA ALDIK

Attığımız her adımda hasbi niyetle hareket ettiğimiz için hep dua aldık mesafe kat ettik. AK Parti'yi var eden de bugüne kadar ayakta tutan da milletimize ve insanlığa bu hasbi mücadeleyi sürdüreceğini göstermesidir diyen Erdoğan, “Her bir arkadaşımın gece gündüz uyku tutmaması gerekiyor.” ifadelerini kullanarak hizmetin zaman ve mekânının olmadığını ifade etti.

 

MERKEZ İLÇE HAREKETE GEÇECEK Mİ?

Dün yapılan ve tek liste ile girilen kongrede yeniden Merkez İlçe Başkanı seçilen Av. Ömer Faruk Çelik, yeni dönemde nasıl bir performans göstereceği merak ediliyor.

 

Geçmiş dönemde çok etkili olamayan, sahaya inemeyen, oy potansiyeli en çok olan ana kademe olmakla birlikte varlığı çok hissedilmeyen Merkez İlçe Teşkilatının, yeni dönemde nasıl bir yapı ortaya koyacağı, ihmal edilen mahalle teşkilatlarının yeniden aktif edilip edilmeyeceği, bu çalışmayı yürütecek kadronun oluşturulup oluşturulmayacağı merak ediliyor.

YÜZDE 55 DEĞİŞİM

Ak Parti Genel Kurulunda;  genel merkez teşkilatlarının yüzde 55’inin değişeceği ve yeni yüzlerle yola devam edileceği ifade ediliyor. Genel merkezin ortaya koyduğu bu genel tavrın, illerde de kendini göstermesi ve önemli oranda bir değişim yapılması bekleniyor.

İL YÖNETİMİ GEÇİCİ Mİ OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mülakat yaptığı üç aday içerisinden Ak Parti Elazığ İl başkanlığı görevine atanan ve başta milletvekilleri, belediye başkanları ve teşkilatlar olmak üzere kalabalık bir partili gurupla karşılanan Şerafettin Yıldırım’ın, bu hafta içinde yeni il yönetimini açıklaması bekleniyor. Mevcut yönetimden isimlerin de yer alacağı yeni yönetimin, ocak ayında yapılması planlanan il kongresine  kadar görev yapacağı, il kongresinde ise köklü bir değişim ile yönetimin daha etkin ve güçlü hale getirileceği ifade ediliyor.

Kongreye kadar geçici olarak görev yapacak yönetim kurulunda, geçmişte olduğu gibi yeni ve eski milletvekillerine kontenjan verilip verilmeyeceği, böyle bir talebe milletvekillerinin nasıl bakacakları merak ediliyor.

Dengeli bir yönetim kurmanın zamanla sıkıntı yaşanmasına sebep olduğunu belirten siyasi gözlemciler, kontenjan uygulaması yerine, ekip ruhu ve aynı heyecan ile aynı hedefe koşan ve ideali olan isimlerle yol yürünmesinin partiyi daha da güçlendirileceğini  ifade ediyorlar.