YENİ CAMİ'DE SABİT OTURAKLAR KALDIRILDI

YENİ CAMİ'DE SABİT OTURAKLAR KALDIRILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 16 Aralık 2019 tarihinde yayımlanan genelgenin ardından camilerdeki sabit oturak, tabure ve sandalyeler kaldırılıyor.

Müftülüğün yaptığı tebligat sonrası Cami görevlileri genelgenin gereğini yerine getirmeye başladı.Bu çerçevede ilimizin merkez camilerinden Yeni Cami’deki sabit oturaklar ikindi namazına müteakip kaldırıldı.

Yeni Camii görevlileri Yunus Ucal ve Halil Atalay Deveci ile birlikte caminin emektar Müezzin Kayyımı Ali Kılıçoğlu ve Dernek Başkanı Fetih Durusoy caminin arka bölümünde yer alan sabit oturakları birlikte kaldırdılar.

Yeni Camii Müezzin Kayyımı Yunus Ucal yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği üzere Diyanet İşleri Başkanlığımız birkaç gün önce “Camilerde Sabit Oturakların kaldırılması” ile ilgili bir genelge yayımladı. İl Müftülüğümüzün tebligatı sonrası bizler de harekete geçtik. Türkiye genelinde uygulanacak bu karar kanaatimizce çok önemli. Çünkü böyle bir adım atılmasaydı camilerdeki hoş olmayan bu durum daha da yaygınlaşma eğilimi gösteriyordu.

İl Müftümüz Yusuf Sarıkaya Hocamız bu konuda daha önce merkezi vaaz sistemi ile Elazığ’lı vatandaşlara uyarılarda bulunarak namazın sıhhatini tehlikeye düşüren bu durum hakkında önemli bilgiler vermişti.

Dolayısıyla camilerimizi sabit oturak, sandalye ve kürsülerden arındırıyoruz. Namazı ayakta kalamayacak derecede hasta ve yaşlı olanlar ya katlanabilir oturak veya iç içe geçen oturağı kendileri getirecekler. Bizler cami görevlileri olarak namazı normal bir şekilde kılamayacak engeli olan ve bu konuda bilgilenmek isteyen vatandaşlarımıza daima yardımcı olacağız.

Bu konuda gerek cami derneklerimiz, gerekse cemaatimizin gerekli anlayış ve hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz.”dedi.