YENİ BİR ELAZIĞ DOĞUYOR

İSTASYON CADDESİ KAPALI OTOPARK VE SEMT PAZARI, MEHMET AKİF ERSOY LİSESİ ALANININ KATILMASI İLE YENİDEN DÜZENLENECEK AHMET AYTAR KENT MEYDANI, ESKİ SGK BİNASININ YIKILMASI SONUCU MEVCUT ALANA ATILMASIYLA YAPILACAK 15 TEMMUZ KENT MEYDANI PROJESİ, HARPUT CAM TERAS, YENİ MÜZELER MÜZELER, KESİKKÖPRÜ YENİ YERLEŞİM ALANI VE DAHA BİRÇOK PROJE İLE ŞEHRİN KADERİ DEĞİŞİYOR

YENİ BİR ELAZIĞ DOĞUYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 24 Ocak’ta yaşadığımız depremin tüm okulsuzluklarına rağmen, şehrin kendi gücü ve imkânları ile yeniden ayağa kaldıracak ve bunu sağlayacak yeni proje çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Deprem sonrası şehirde başlatılan yeniden inşa ve imar çalışmaları noktasında yoğun bir mesai harcayan ve yeni bir Elazığ kurma hususunda ortaya koyduğu performansla her kesimden hemşerimizin takdirini kazanan Başkan Şerifoğulları, şehrin riskli alan ya da kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilen mahallelerdeki çalışmaları yakından takip ediyor.

YIKIMLAR DEVAM EDİYOR

Depremden hasarlı çıkan ve risk taşıyan binaların şehir genelindeki yıkımları da devam ediyor. Geçtiğimiz haftalara kadar Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yaptırılan yıkım işlemleri Elazığ Belediyesine geçti. Yıkımdan dolayı şehrin birçok cadde ve sokağı zarar görüp, hafriyatın bıraktığı toz, çamur ve her türlü olumsuzluğun giderilmesi noktasında çalışmak yapan Elazığ Belediyesi’nin yıkım ihalelerini kendi bünyesine almasının çok doğru bir adım olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, bu alanda belediyenin üç ihale gerçekleştirdiğini, bu ihaleleri alan yüklenici firmaların hem yıkım işlemini yapacağını hem de belediyeye önemli oranda bir kaynak oluşturulacağını ifade ettiler.

KESİKKÖPRÜ UYDUKENT PROJESİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Elazığ Belediyesine rezerv alanı olarak tahsis edilen Kesikköprü mevkiindeki 600 dönümlük alan için uydukent projesi hazırlayan Belediye, yakın zamanda projeyi tamamlayarak kamuoyuna tanıtmış olacak.

Bu alanda yapılacak iki katlı dubleks evler hem deprem güvenlikli bir özelliğe sahip olacak hem de bahçe, otopark, hobi alanları ve yeşil alanları ile halkımızın sabırsızlıkla beklediği bir proje olarak yakında start alacak.

15 TEMMUZ MEYDANI’NA BÜTÜNCÜL PROJE

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, eski SGK binasının yıkılması ile oluşacak ve alanı daha büyüyecek 15 Temmuz meydanı için hem kapalı çarşı ile uyumlu hem de yeraltı otoparkı ve yeraltı çarşısından oluşacak proje için start verdi ve Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ile birlikte 15 Temmuz Demokrasi Meydanımızda yapımına başlayacağı “Yeraltı Otopark Yapımı ve Kent Meydanı” projemizin çalışmalarını yerinde inceledi.

Şehrin merkezi alanında bulunan ve kapalı çarşı ile bütünlük arz edecek proje kapsamında halkımızın bu bölgede en çok eksikliğini hissettiği otopark problemi de çözülmüş olacak. Yer altına yapılacak katlı otopark ile şehir merkezinde yaşanan otopark problemi de son bulmuş olacak.

MÜZELER GÜN SAYIYOR

İlimizin yeniden inşası ve imarı çalışmaları ile eş zamanlı olarak turizm projeleri de bir bir hayata geçiyor. Geçtiğimiz günlerde temeli atılarak çalışmalarına başlanılan Harput Cam teras projesinden sonra birçok medeniyetlerden izler ve nişaneler taşıyan Harput Mahallemizi yeniden ayağa kaldıracak olan “Kürsübaşı ve Gastronomi, Sarahatun Meydan Düzenlemesi ve Yayalaştırma Projeleri için de düğmeye basıldı.

İlimiz Valisi Çetin Oktay Kaldırım ile proje alanlarını gezen ve yetkililerden bilgiler alan Başkan Şerifoğulları’nın önümüzdeki süreçte de hem kentsel dönüşüm hem de şehre yeni cazibe merkezleri kazandıracak projelerine devam etmesi ve görev süresi içerisinde söz verdiği tüm projeleri hayata geçirmesi bekleniyor.