Yazıkonak'ı Yeniden Gül Bahçesi Haline Getireceğiz

Benim Veremeyeceğim Hiçbir Hesabım Yok

5 Aydır Yazıkonak Belediye başkanlığı yaptığını belirten  Aydın AYAZ ' 5 ayda son 2 yılda yapılmayan hizmetleri&nbs

Yazıkonak'ı Yeniden Gül Bahçesi Haline Getireceğiz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Benim Veremeyeceğim Hiçbir Hesabım Yok

5 Aydır Yazıkonak Belediye başkanlığı yaptığını belirten  Aydın AYAZ “ 5 ayda son 2 yılda yapılmayan hizmetleri  gerçekleştirdiklerini,  yaptıkları  her çalışmada tek amaçlarının  Yazıkonak’ı bir adım daha ileriye götürmek olduğunu ifade etti..  Hizmette hiçbir zaman vatandaş ayrımı yapmadıklarını açıklayan  AYAZ “ Herkese eşit mesafede  durdum ve son derece şeffaf bir yönetim anlayışı sergilediğim inancındayım. Benim   veremeyeceğim hiçbir hesabım yok” diye kaydetti.

Elazığ Esnafı Dururken Diğer İllerdeki Esnafları Neden  Tercih Edeyim !

İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere dışarıdan bir çok şirketle çalışıldığını ve ödenmeyen borçlar nedeniyle belediye aleyhine   il dışında onlarca icra davası açıldığını söyleyen  AYAZ “ Bizim oralardaki firmalarla ne işimiz var. Elazığ’da yaptığınız işleri yapacak esnaf bulamadınız mı ? Elazığ’ın belediyesi, Elazığ’daki esnaflarla alışveriş yapmalı. Çok şükür, organize sanayimizde var. Dış illerden alınan her hizmetinin tamamına yakını istenseydi Elazığ’dan  alınabilirdi”diye aktardı.

Adım Borç Ödeyen Başkana Çıktı

Alacaklarına ve banka hesaplarına el konulmuş onlarca şirketle icralık olmuş bir belediye devraldığını ifade eden  Yazıkonak Belediye Başkanı Aydın AYAZ “ Bir yandan vatandaşımıza en kaliteli hizmeti götürmeye çalışırken ve diğer taraftanda geçmiş yönetimlerden kalma  borçları ödeyerek belediyemiz üzerindeki icraları kaldırıyoruz. Tabi bunu yaparken belediyemizin çıkarları doğrultusunda yapılandırma yolunu seçtik. Faizi ana parayı ikiye üçe katlamış alacaklılarla masaya oturup yeniden antlaşmaya vardık. Yaptığımız antlaşmalarla esnaf,  alacaklarının faizinden  vazgeçerek belediyemizi büyük bir külfetten kurtardı. Bizde esnafımızın  alacağını ödeyerek onun mağduriyetini giderdik.  Bir sohbette  başkanım şehir merkezindeki esnaflar arasında adınız“Borç ödeyen Başkana” çıkmış denildi. Açıkcası benim bu çok hoşuma gitti.Benim arkamdan insanların kötülüklerimi  değil yaptığım iyiliklikleri, hizmetleri konuşmasını isterim” dedi.

Ücretsiz Cenaze Hizmeti  Sunuyoruz

Hasta ziyaretlerine ve cenaze işlerine çok önem verdiklerini  kaydeden başkan AYAZ “ Yakınını kaybetmiş kişiler  kendi acısnı yaşarken bir de defin telaşı yaşamamalı. Beldemizde Bingöl, Tunceli, Karakoçan,Palu’dan gelen çok vatandaşımız var. Cenazeleri olduğunda cenazelerini memleketlerine götürüyorlar. Biz bu vatandaşlarımıza cenaze aracımızı ve  bir otobüs tahsis ediyoruz.  Beldemizde  defin edilecekse mezar yerini hazırlayıp mezar taşını biz veriyoruz. Defin işlemi personelimiz tarafından gerçekleştiriliyor. Bunun  yanı sıra   Yazıkonak Belediyesi  olarak ilk taziye yemeğini  biz veriyoruz”dedi.

 

 

Süpürme Aracı ve Konteyner Hibe Desteği Aldık

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 1 adet süpürme aracı ve 141 adet çöp konteynerı  hibe olarak aldıklarını söyleyen Aydın AYAZ “1986 yılından beri kurulan Yazıkonak Belediyesi ilk defa çöp konteynerı hibesi alıyor. Hiç hibe yoluna gidilmemiş , kendi kaynaklarıyla ekipman almaya yönelmişler.  Hep kendi paranızla birşeyler almaya çalışırsanız belediye borca da girer, şirketlerle icralıkta olur” dedi.

Hibe araç ve ekipmanların yanı sıra kendi özkaynaklarıyla  araç sayılarını artırdıklarını aktaran AYAZ “Ulaşımda araç  sıkıntımız vardı.  2 tane otobüs  olarak bu sorunumuzu çözdük. Bir Hidromek kepçe alımı gerçekleştirerek, önemli bir iş makinesi eksiğimizi giderdik. Bunların yanı sıra bir tane zabıta aracı ve bir adet kırkayak kamyon da  önümüzdeki günlerde belediyemizin araç filosuna kazandırmış olacağız” diye ifade etti.  

Eleştirelere Açık Bir İnsanım

Eleştiriye açık bir insan olduğunu ve muhalefet yapana saygı duyduğunu ifade eden  Aydın AYAZ “ İnsanlar sizi tabiki eleştirecek. Yalnız yapılan eleştiri doğru olmalı. Eğer yapılan eleştiri doğru ise ben elbette hatamı görür kendime çeki düzen veririm ve eleştiri yapan insana teşekkür ederim beni yanlışdan dönderdiği için. Fakat;  eleştiri adı altında hakkımda söylenenler  bir nevi karalama kampanyasına dönüşüyorsa bu beni üzer” dedi.

Kadememizi Aktif Hale Getirdik

Kendi  elektrik ustasını   istihdam ederek belediyeyi  yüksek ücretli tamir masraflarından  kurtarmanın yanı sıra ekipmanlarında  daha hızlı onarılmasını sağladıklarını belirten başkan AYAZ “  Buna bir örnek vermek istiyorum.Traktör motorunun iki parçasının değişmesi gerekiyordu. Bize 8 bin liraya yakın bir maliyet çıkardılar. Biz onu kendi kadememizde 300 lira maliyetle tamirini yaptık. Bu olay belediyelerin sömürülmeye ne kadar müsait olduğuna açık bir örnek teşkil ediyor” dedi.

Parklarımızı Madde Bağımlılarının Meskeni Olmaktan Kurtardık

Madde bağımlılarının  mesken tuttuğu  parkları   yeniden halkın kullanımına açtıklarını söyleyen AYAZ “ Vatandaşlarımız madde bağımlılarının korkusundan parkları kullanamıyordu. Emniyetimiz  talebimiz üzerine bir ekip göndererek  parklarımızda madde bağımlılarının  barınmalarına engel olundu.  Parklarımızda güvenlik sağlandıktan sonra bizde park içinde düzenlemeler yaptık. Kendi parkelerini söküp yeni bir dekor oluşturup Veysel Karani parkımıza yep yeni bir görünüm kazandırdık. Bu tadilatı da sadece işçilik kullanarak gerçekleştirdik. Extradan bir masrafımız olmadı.

2 KM’lik Bisiklet Yolu Projemiz Hazır

2 KM’lik Yurtbaşı yolu üzerinde  bisiklet yolu projelerinin hazır olduğunu söyleyen başkan AYAZ “ İnşdigerah en kısa sürede bu projemizi faaliyete geçirip vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

Başkan AYAZ’ın geride bıraktığı 5 aylık süre boyunca gerçekleştirdiği  diğer  hizmetler ve 2016 yılında yapmayı planladığı bazı projeleri :

Belde genelinde gerçekleştirilen ilaçlama çalışmaları
Ek Hizmet Binası önüne  ATM kurulması
Su depolarının tadilattan geçirilip  faaliyete konulması
2015 yılında 2.7 Km çekilen bu yıl  Cumhuriyet mahdigeresinin tamamını kapsayacak şekilde  doğalgaz boru hattı döşemesi
6 Dönüm üzerine kurulması planlanan Spor Tesisi
Bingöl yolu üzerinde çiçek şelalesi yapımı
İller Bankası ile ortak yapılacak olan sondaj çalışması
112 Acil Servis İstasyonu
Bingöl Yolu  üzerine Mobese  Taktırılması