YAZIK DEĞİL Mİ?

Erkan BAY/Palu Belediyesi tarafından yapımına 2009 yılında başlanan ve 2012 yılında bitirilen Palu iş merkezi aradan geçen 6 yılda kiraya verilmediği için kaderine terk edilmiş vaziyette her geçen gün çürüyor.

YAZIK DEĞİL Mİ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2009 Yılında yapımına başlanılan ve 2012 yılında bitirilen Palu İş Merkezi, kullanılmamasından dolayı çürümeye başladı.

 

2 MİLYON 5 YÜZ BİN TL MALİYETİ VAR

İller Bankasından alınan yaklaşık 2 milyon 5 yüz bin TL kredi ile yaptırılan iş merkezi yetkililer tarafından kiraya verilmeyince esnafın tepkisine neden oldu.

İlçe esnafı yaptığı açıklamada, “iş merkezine başlandığında ilçe olarak sevindik. Yapılacak olan iş merkezine mevcut iş yerlerimizi taşıyacak, işlerimizi büyütecek ve aynı zamanda Palu büyüyecekti. Ama maalesef işler hiçte tahmin ettiğimiz gibi olmadı.’’ dedi.

BOŞ DÜKKÂNLARI KİRALAMAK İSTEDİK

İlçe Esnafı, “İş merkezi birçok eksikliğiyle teslim alındı. Buna rağmen ilçe belediyesinden bu boş olan dükkânları kiralamak istediğimizi belirttik. Her defasında başkan tarafından ret edildik ve bu iş merkezi ile ilgili projelerim var sözleriyle geri çevrildik. Başkanımız 4 yıldır bu iş merkeziyle ilgili bir çalışma yapmadığı gibi bizlere de kiraya vermiyor.’’ diye iddia ettiler.

 

KİRA MİKTARI NE OLURSA OLSUN VERMEYE HAZIRIZ

Bu konuyu siyasilere ilettiklerini ifade eden İlçe Esnafı, “Ulusal marketler zincirinin bir şubesine kiraya verilen iş merkezi yerel esnafa neden kiraya verilmiyor. Bizler burada perdeci, gıda, zücaciye giyim ayakkabı, elektrikçi lokanta gibi iş yerleri açmak için defalarca kapısını aşındırdığımız belediye başkanımız bizleri her defasında geri çevirdi. Bizler istediği kira miktarı ne olursa olsun itiraz etmeyeceğimizi belirtmemize ve durumu diğer siyasiler söylememize rağmen maalesef bir sonuç alamadık.’’ dedi.

VATANDAŞ KOVANCILARA GİTMEK ZORUNDA KALIYOR

İlçe Esnafı, “İş merkezinde 2 adet her biri yaklaşık 75 metrekare olan soğuk hava deposu var. Palu’da başkada soğuk hava deposu yok. Vatandaş bu iş için Kovancılara gitmek zorunda kalıyor. Buna rağmen bu iş merkezi bomboş.’’ dedi.

PALU’DA 3 KASAP, 3 MANAV VE 1 ŞARKÜTERİ VAR

Esnaflar, “Başkan, Palu’daki kasap manav ve şarküteri işi yapan esnafı burada toplayacağını açıkladı. Palu’da 3 kasap 3 manav ve 1 şarküteri işi yapan esnaf var ve bu esnaflar da buraya gelmek istemiyor. Bu iş merkezinde yaklaşık 30 iş yeri var ama başkanımızın dediği esnaf sayısı 7. Bu 7 kişiye işyerleri kiraya verilse dahi geriye kalan iş yerleri ne olacak, çürümelerine göz mü yumulacak.’’ dedi.

DÜKKÂN İÇLERİNDE ÇÖP YIĞINLARI VAR

İş Merkezinin gün geçtikçe çürüdüğünü ifade eden İlçe Esnafları, “Şu an iş merkezinin tavanlarında su sızıyor, elektrik ve kaloriferleri arızalı, iş merkezinin fayansları kırılmış, atık su borularından sular sızıyor, kapı ve pencerelerde sorun var. Bütün dükkânların boyaları dökülmüş ve duvarları nemden dolayı kabarmış, dükkân içlerinde çöp yığınları var, hatta uyuşturucu kullanan bazı gençler bu iş merkezini de kullanıyor.’’ iddiasında bulundular.