Taha Yusuf SARIGÜL

YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ ELAZIĞ'DA SON DURUM

Taha Yusuf SARIGÜL

Uzunca bir maratonun ardından nihayet seçim haftası geldi. Bu hafta sonu tüm belediyelerimizde yeni belediye başkanlarımızı belirlemiş olacağız. Aday adaylığı süreci, adayların belirlenmesi süreci ve propaganda süreci derken vakit geldi geçti.

Dijital devrim çağını yaşamamız münasebetiyle AK Parti’nin bayrak asmama kararı ve seçim arabalarını gezdirmeme kararı çok yerinde oldu. Tabi bunu tüm partiler uyguladı neredeyse. Hem görüntü kirliliğinden hem de gürültü kirliliğinden kurtulduk bu seçimde. Eskiden usanırdık, bir an önce şu seçim olsun bitsin de bu eziyetten kurtulalım derdik. Şimdi sessiz sakin, güzel bir şekilde tamamlıyoruz inşallah bu süreci.

Bu süreçte bazı ilçeleri gezme şansımız oldu. Gezdiğimiz ilçelerde halkın nabzını tuttuk. Özellikle ilçelerde partiden çok adayın ön planda olduğunu bu seçimde daha net görme şansımız oldu. Bunu en çok hissettiğimiz ilçeler Keban, Maden ve Palu oldu. Herkes merakla bu ilçelerdeki seçim sonuçlarını bekliyor. AK Parti ile diğer partiler arasında kıyasıya bir yarış var bu üç ilçede. Bakalım ipi kim önde göğüsleyecek.

Kovancılar, Baskil, Alacakaya, Arıcak gibi ilçelerde Ak Parti önde gidiyor. AK Parti’nin en rahat kazanacağı ilçe bana göre Sivrice. Sivrice’de Ebubekir Irmak başkanın başarılı performansı neticesinde bu dönemde de seçilmesi kesin gibi. Çünkü duruşu, vizyonu ve yaptıkları ile ilçe halkının güvenini kazanmış bir belediye başkanı Ebubekir Irmak. Kendisini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.

Gelelim Elazığ merkeze. Bilal Çoban belediye için yaklaşık 10 yıldır çalışıyor. Son 5 yılda ise herkesten çok çalıştığını kabul etmemiz gerekiyor. Fakat milletin 1. tercihi olamayacağı da aşikâr duruyor. Millet İttifakı’nın adayı Ali Şekerdağ da yoğun bir seçim çalışması yürütüyor. CHP milletvekili Gürsel Erol ile birlikte yaptığı seçim çalışmaları neticesinde ne sonuç elde edecek herkes çok merak ediyor. HDP’nin Elazığ’daki adayının tavşan aday olduğunu bilmeyen yok. Sırf İYİ Partililer ürkmesinler diye HDP’de aday gösterdi. Fakat geçen seçimde HDP’ye oy verenlerin çoğu oyunu Ali Şekerdağ’a verecektir. Buna rağmen Ali Şekerdağ’ın kazanma şansının olduğunu düşünmüyorum. Herkesin dilindeki söz ise Haluk Arslan çok hoş ve temiz bir adam fakat aday olduğu partiden dolayı kazanamıyor.

Merkezde kıyasıya bir yarış yaşanıyor gibi görünse de AK Parti’nin kazanması ihtimali %99,9’dur. Her seçimden önce kalabalık toplantılarla, konvoylarla, şaşaalı merasimlerle gövde gösterisi yapan partiler hep kaybeden oluyor. Sessiz çoğunluğun ve kahir ekseriyetin tercihi de AK Parti oluyor. Şahin Şerifoğulları Elazığ’ın yeni belediye başkanı olacaktır. Mücahit Yanılmaz gibi başarılı bir belediye başkanından bayrağı devralacak olmasının avantajlarını kullanıp çıtayı daha da yükselteceğinden şüphemiz yoktur. Kendisini şimdiden tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Seçimlerin ülkemiz ve ilimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Allah’a emanet olun…

Yazarın Diğer Yazıları