Taha Yusuf SARIGÜL

TÜRKİYE AFRİN'DE ABD İLE SAVAŞIYOR

Taha Yusuf SARIGÜL

Geçtiğimiz hafta Elazığ ziyaretinde dile getirmişti Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Bir hafta içerisinde Afrin'e giriyoruz." 

 

   Ve nihayet Afrin operasyonu başladı. Operasyonda öncelikli amaç doğu-batı tönünde bir terör koridoru oluşturan PYD-YPG güçlerinin temizlenmesidir. 

 

  Türkiye hiçbir emperyal hedef gütmeden bölgeye müdahele etmektedir. ABD'nin silahlandırdığı PYD-YPG güçleri sınırımız boyunca bize tehdit oluşturmaktaydı. Yarın ellerindeki silahları Kilis'e, Gaziantep'e, Diyarbakır'a, Ankara'ya ve İstanbul'a çevirmeyeceklerinin hiçbir garantisi yoktur. Sınırımız boyunca hakimiyet alanı bulan terör unsurları bizim için öncelikli tehdittir. Bu nedenle sınırımızı temizlemek ve terör belasından ülkemizi korumak bizim görevimizdir. Hem Suriye'nin hem de Irak'ın toprak bütünlüğünün korunması gerektiğine ve Türkiye'nin ülkelerin toprak bütünlüklerine saygı duyduğu vurgusu sürekli yapılıyor zaten. Bölgeye "demokrasi götürmek" veya petrolünü sömürmek gibi bir niyetimiz yoktur.

 

   PYD-YPG unsurları katliam yaparken, ÖSO askerlerinin cesetlerini geçit töreni ile sergilerlerken ve bölgede her türlü zulmü insanlara reva görürlerken iyiydi de Türkiye bölgeye müdahele edince kötü mü oldu? Barış-barış diye ortalığı ayağa kaldıranlar o zamanlar nerelerdeydiler? Erdoğan çok güzel izah etti; "Bizim kürtlerle sorunumuz yok, sorunumuz terör koridoruyla. Teröristler temizlenene kadar operasyon sürecek." 

Hem batı medyasında hem de içimizdeki medyadaki hazımsızlarda bir suçlayıcı dil göze çarpıyor. PYD-YPG kürtlerle, türkmenlerle, araplarla savaşırken "Barış" akıllarına gelmiyor muydu? 

 

   Kara propaganda yaparak siviller öldürülüyor yalanını servis edenler amaçlarına ulaşamayacaklardır. Afrin operasyonunu eleştiren bildiri kaleme alan sözde batılı aydınlar da aynı kara propagandanın sözcüsü olmuşlardır. Hiçbir saygınlıkları ve değerleri yoktur. 

 

   Aslında herkes biliyor ki PYD-YPG taşeron terör örgütleridir. Esas terörist devlet ABD'dir. Çünkü PYD-YPG militanlarını silahlandıran ABD'dir. 

Bu savaş ABD ile Türkiye arasındadır. Türkiye herşeye rağmen operasyonu göze alarak ABD'ye meydan okumuştur. Allah ABD ile olan bu savaşta yardımcımız olsun. 

 

   Bence Afrin işin başlangıç kısmıdır. El-Bab'dan sonraki sürecin devamıdır. Fırat'ın batısı zaten bizim kırmızı çizgimizdi. Nihayi hedef Fırat'ın doğusu olacaktır. Çünkü PYD-YPG'nin daha büyük hakimiyet alanı orasıdır. Neredeyse sınırımızın tamamında kontrol bu teröristlerdedir. Bu da bizim için potansiyel bir tehlikedir. Afrin operasyonu başarıya ulaştıktan sonra Fırat'ın doğusu da terörden temizlenmelidir. 

 

Allah ordumuzu muzaffer kılsın. Allah yardımcıları olsun...

 

Yazarın Diğer Yazıları