Taha Yusuf SARIGÜL

TÜM ÇABALAR ERDOĞAN'I DÜŞÜRMEYE YÖNELİK

Taha Yusuf SARIGÜL

   24 Haziran 2018 de sandığa gidiyoruz. Seçimlerin bir an önce sorunsuz bir şekilde halledilip herkesin işine bakması lazım. Tartışmalar ülkeye bir yarar sağlamıyor. 15 yıldır süren istikrarın devam etmesi gerekiyor.

    Ülkede Recep Tayyip Erdoğan’a alternatif bir tek adam yok. Temsil ettiği misyon ve ortaya koyduğu vizyon ile ülkenin tartışmasız lideri Erdoğan’dır. Bunu en erken anlayan siyasetçi Devlet Bahçeli’dir. Bahçeli’nin dışındakiler bunu hala kavrayamadıkları için var güçleri ile Erdoğan aleyhine çalışıyorlar. Ülkenin menfaatleri ve milli çıkarlarımız bu gözü dönmüş güruhun umurunda bile değil. Başını CHP’nin çektiği bu güruha İyi Parti, Saadet Partisi, HDP ve diğer marjinal muhalif gruplar destek veriyorlar.

    İktidar adına hiçbir alternatifleri olmayan, yönetime dair hiçbir projesi olmayanlar, ülkeye tek çivi çakmamış ve çakılmasına da takoz olanlar kalkıp iktidarı Erdoğan’dan alacaklarını söylüyorlar. Kimi getirecekleri de belli değil. Daha bir aday bile bulamadılar. Kılıçdaroğlu bana sadece bir dönem verin başta terör ve ekonomi olmak üzere tüm problemleri çözmezsem beni alaşağı edin demişti. İşte sana fırsat! Aday olsana. Ama adamın kalibresi yetmiyor ki aday olmaya. Kazara seçilirsem yüzüme gözüme bulaştırırım diye korkuyor sanırım. Yoksa çıkar adaylığını açıklar. Koca partide bir tane babayiğit çıkıp da genel başkanımız aday olmalıdır demiyor. Bunun yerine kaçak güreşe devam ediyorlar.

   İyi Parti zaten seçime girecekken işi riske almayıp CHP’den vekil transfer ettiler. “Bizim abudik-gubidik işlerle mecliste grup kuracağımız söyleniyor bu kesinlikle yalandır” diyen Meral Hanım’dan hiç ses çıkmıyor bu 15 vekil transferi sonrası!

   Şimdi devreye Temel Karamollaoğlu’nu sokuyorlar. Dün yapılan İyi Parti-Saadet Partisi görüşmesinde muhtemelen Temel Bey Meral Hanım’a aday olma gel birlikte Abdullah Gül’ü destekleyelim diye ikna etmeye çalışıyordur. Çünkü CHP’nin en baştan beri istediği buydu. İyi parti’ye 15 vekil transfer ederek önce seçime daha sonra da kurulan ittifak ile meclise girmeleri sağlanacak, bunun karşılığında ise Meral Hanım aday olmayacak ve CHP’nin çıkaracağı ortak aday lehine adaylıktan çekilecekti. Bu kirli pazarlığın taşeronluğunu ise başta Temel Bey olmak üzere Erbakan’ın kemiklerini sızlatan Saadet Partisi yapıyor. Yarın CHP’den 20 vekil de Saadet Partisi’ne geçerse hiç şaşırmayın. Abdullah Gül’ün adaylığını Meral Hanım’a kabul ettiremezlerse yapacak bir şey kalmıyor çünkü. 100 bin imza toplamak da zor. CHP seçmenine izah edemeyeceği için direk Abdullah Gül’ü de aday gösteremiyor. Kaldı tek seçenek. O da Saadet Partisi’nin Abdullah Gül’ü aday göstermesi. CHP’de kiralık vekil çok nasıl olsa. Seçmenin verdiği oyun ne değeri var ki onlar için! Onlar için önemli olan tek şey Erdoğan düşmanlığı. Erdoğan gitsin de ne olursa olsun…

10 yıl önce küfürler ettikleri, hakaretler ettikleri Abdullah Gül’ü çok mu seviyorlar? Asla. İnanın kazara Abdullah Gül’ü başkan seçtirseler bunlar yine birbirlerine girerler. Aradan 6 ay geçmeden Gül’ü devirmeye çalışırlar. Abdullah Gül’ün de yıllarca biriktirdiği güven ve itibarını böyle, bir kalemde sileceğini insanın aklı almıyor. Eğer adaylığı kabul ederse hem geçmişine yazık eder hem de kaybedenler kulübünün en son ve en yeni üyesi olarak hayatına devam eder.

   Karşısına kim çıkarsa çıksın Erdoğan onu silindir gibi ezip geçecektir. Çünkü Erdoğan’ın arkasında millet var. Arkasına milleti alan liderin önünde hiç kimse duramaz.

Yazarın Diğer Yazıları