Taha Yusuf SARIGÜL

TRUMP VE MACRON'UN SURİYE OYUNLARI

Taha Yusuf SARIGÜL

Türkiye Afrin şehir merkezinden sonra Tel Rifat'ı da aldı. Afrin huzura kavuşur kavuşmaz Cerablus'taki Tel Rifat'lılar Türkiye'nin Tel Rifat'a operasyon yapması için miting düzenlediler. Eğer söylenildiği gibi Türkiye bölgeye katliam yapmak için gitseydi bu insanlar kalkıp da Türkiye Tel Rifat'a girsin diye eylem yapmazlardı. Türkiye gittiği yere huzur ve güven getiren bir ülkedir. Sivillerin zarar görmemesi için çok büyük özen göstermiş ve 3-4 günde bitecek operasyonu sırf bir tek sivilin burnu kanamasın diye 2 ayda tamamlamıştır. Afrin merkezdeki etekli teröristler arkalarına bile bakmadan kaçmışlardır. ABD’nin kontrolündeki YPG güçleri Afrin merkezde çatışmayı göze alamayarak Menbiç’e kaçmışlardır. ABD YPG’yi maşa olarak kullanıyor zaten.

   ABD DAEŞ bahanesiyle yıllardır bölgedeki terör örgütlerine silah ve mühimmat yardımı yapıyor. Bu silahların çoğu da bizim ülkemiz içinde patlıyor. Afrin’den yapılan taciz atışlarından ve atılan havan toplarından 7 sivil vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunların sivil asker ayrımı yok. Maksatları kan dökmek. Küresel güçlerim kölesi haline gelmiş bu taşeron terör örgütleri kullanılıp bir kenara atılacaklardır. ABD Afrin’de olduğu gibi diğer bölgelerde de bu terörist gurupları satacaktır. Çünkü karşılarında kararlı bir şekilde bölgeyi terörizmden temizlemeye niyetli bir Türkiye var. Zaten son gelişmeler ve ABD’deki yönetim istikrarsızlığı bunu belli ediyor. Trump iktidar oldu ama hala muktedir olamadı.

   Dün gece ABD başkanı Trump yaptığı açıklama ile Suriye'den çekileceklerini açıkladı. Suriye'de bulunma amaçlarının DAEŞ ile mücadele okduğunu ve buna artık gerek kalmadığını belirtti. Biraz da diğer ülkeler oyalansın diye açıklamasını tamamladı.  Aynı Trump, DAEŞ'i kuranın da yine ABD olduğunu daha önce ifade etmişti. Trump 'ın bu açıklamaları yaptığı saatlerde Fransa cumhurbaşkanı Macron da Suriye'de YPG güçleri ile Türkiye arasında arabulucu olmak istediklerini açıkladı. Ve yine Suriye'de YPG ve diğer tüm kürt oluşumlara (ki bunların tamamı PKK'nın kolları PYD, SDG gibi terörist örgütler) destek olma garantisi verdik diye açıklama yaptı. Trump Suriye'den çekilerek bir nevi meydanı Fransa'ya bırakmak istiyor. Fransa'nın özellikle Paris gibi büyük şehirler olmak üzere çoğu şehrinde DAEŞ tehtidi had safhaya ulaşmış durumda. Böyle bir durumda artan terör tehdidi ve Trump ve Macron'un ardı ardına yaptığı açıklamalar yine danışıklı bir dövüşün yaşanacağını gösteriyor. Bölgede Fransa ile Türkiye askerleri karşı karşıya gelebilir. PYD'nin Avrupa'daki örgütlenme üssü Fransa'dır. 

   ABD, YPG ve PYD'ye verdiği desteği Fransa aracılığı ile devam etmesini istiyor. Bunu da DAEŞ bahanesiyle yapmaya çalışıyor. Aslında Türkiye, Suriye ile en uzun sınır olan ülke olması ve sınırındaki tüm terör örgütlerinin tehditlerine maruz kalması sebebiyle, bu terör örgütlerine karşı kontrolü tamamen eline alması lazım. Fransa'yı da devre dışı bırakarak DAEŞ ve YPG-PYD terör örgütlerini tek başına temizlemelidir. Türkiye bu güç ve operasyon kabiliyetine sahiptir. 

   ''Filler tepişir çimenler ezilir'' Suriye'de durumu açıklayan bir söz! Olan yine Müslümanlara oluyor. Ölen yine Müslümanlar oluyor. Doğu Guta'da rejim ve Rus uçaklarının yaptıkları bombardımanlar yüzlerce sivilin ölümüne sebep oluyor. Dünyanın sesi çıkmıyor. Kazanan hep emperyalistler, kaybedenler ise hep masum Müslümanlar oluyor. Allah yardımcıları olsun...

Yazarın Diğer Yazıları