Taha Yusuf SARIGÜL

ŞERAFETTİN YILDIRIM İLE GELEN GENÇLİK AŞISI

Taha Yusuf SARIGÜL

   Son günlerde yaşanan reform tartışmaları, muhalefetin erken seçim ısrarı, gizli kapaklı yapılan yeni anayasa çalışmaları, Alaaddin Çakıcı üzerinden dönen mafya tartışmaları ve Bülent Arınç'ın istifası gibi konular ülkenin gündemini meşgul ediyor. Özellikle Erdoğan tarafından dile getirilen adalet reformu piyasaları rahatlamışa benziyor.

   Erdoğan'ın il başkanları için söylediği "Ömerler arıyoruz" sözleri aslında bu reform girişimlerinin habercisiydi. İl kongrelerinin de muhtevası bu söz üzerine gerçekleştiriliyor ve teşkilatlarda bir yenilenme yaşanıyor. Elazığ kongresi henüz olmadı ve pandemi nedeniyle de olması zor gibi. Kongre işin formalitesi aslında. Bildiğiniz üzere Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım görevine başlayalı bayağı oldu. Hem de bir değerlendirme yazısı yazılacak kadar zaman geçti üzerinden. Ben şahsen hareketli bir il başkanı ve yönetimi bekliyordum ama bu kadarını ben bile tahmin edemiyordum itiraf etmek gerekirse. Sosyal medyadan takip ediyoruz, basından takip ediyoruz. İçinde bulunduğumuz sivil toplum kuruluşları aracılığıyla Şerafettin Yıldırım ve yönetiminin çalışmalarını yakından takip etme şansımız oluyor.

   Sadece geçtiğimiz hafta içi onlarca basın kuruluşu ziyareti, onlarca STK ziyareti, hafta sonunda Keban, Ağın, Baskil, Maden, Sivrice ilçe toplantıları, Akçakiraz Belde toplantısı. Bu hafta Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un ziyareti esnasındaki tempo. Bir de bu kadar temponun içerisinde Şerafettin başkanın parti binasında vatandaşların sorunlarını dinlediğini de öğrendiğimde yine şaşırdım. Hem de hiçbir ayrım yapmadan her gelene güler bir yüz ve her gelenin derdiyle dertlenme şeklinde geçen bir ilgi. Hangi ara partiye gidiyor hangi ara bu kadar kişiyi dinliyor kestirmek zor. Helal olsun demekten alamıyor insan kendini. Takdire şayan bir çalışma yoğunluğu. 

   Erdoğan'ın son dönemlerde bahsettiği metal yorgunluğun esamesi okunmuyor Elazığ il başkanlığında. Bir kez daha tebrik ederim. Bu görüşler sadece şahsi fikrim değildir. Sürekli kamu oyunu yoklayan ve toplumun nabzını tutan bir gazeteci olarak bunları kaleme alıyorum.

   Basın olarak eleştiri yapmak, eksiklikleri söylemek nasıl görevimiz ise yapılan doğru hareketleri yazmak ve alkışlamak da görevimizdir. Sonuçta vatandaş Ak Parti'yi siyasette tek umut olarak görmeye devam ediyor. İl özelinde, sorunu olan her vatandaşın aklına ilk olarak Ak Parti İl başkanlığı geliyor. Ve ilk oraya gidiyor. Bu nedenle il başkanlığı çok önemli bir makamıdır. Vatandaşın orda karşılanış şekli, bir güler yüz görmesi, derdinin dinlenmesi, kısacası vatandaşa değer verilmesi çok önemlidir. Şu anda gönüllere hitap eden bir başkan ve yönetimi mevcut. İnşallah böyle devam ederler.

   Göreve geldiğinde 'makama değer katma' amacının olduğunu ve 'gönüllere hitap edeceğini' söyleyen Şerafettin Yıldırım şimdiye kadar dediklerini harfiyen uyguluyor. Erdoğan'ın aradığı yeni nesil il başkanlığına güzel bir örnek olarak Şerafettin Yıldırım ismini rahatlıkla söyleyebiliriz. Ben bu kutlu davada kendilerine kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

   Kendisine gençleri kıskandıran bu enerjiyi nereden bulduğunu soracağım bir ara. Şerafettin beyin ve yönetiminin bu enerjisinin tüm il teşkilatlarına sirayet etmesi temennisi ile.

Allah'a emanet olun.

Yazarın Diğer Yazıları