Taha Yusuf SARIGÜL

NEREDEN ÇIKTI BU ABDULLAH GÜL AŞKI?

Taha Yusuf SARIGÜL

Malûmunuz olduğu üzere Recep Tayyip Erdoğan'ı altedemeyeceğini anlayan çevreler çareyi Abdullah Gül'de buldular. Özellikle bazı çevrelerin de ateşi körüklemesi ile gündemden düşmeyen bu konu sıcaklığını bir süre daha koruyacağa benziyor. 

 

Sadece AK Parti geçmişine sahip kişilerde değil, tüm muhalif çevrelerde ve özellikle sabıkalı geçmişleriyle ülkenin gelişmesinin önünde set olan CHP ve türevi olan çevrelerde bir Erdoğan hazımsızlığı net bir şekilde görülüyor. Küskün AK Partililer ve muhafazakar çevreler için ayrı parantez açacağız ama muhalefette kadro almış CHP ve yandaşlarının Abdullah Gül aşkını anlamakta zorlanıyor insan. Gül'den nefret ediyolardı bir zamanlar. Hakaret ediyorlardı. Eşinin baş örtüsünü tahkir ediyorlardı.  Yıllar önce aynı düşmanlığı Erdoğan ile beraber Abdullah Gül'e de yapmıyorlar mıydı? Bunların sorunu ne Erdoğan ne de Gül ile. Bunların sorunu muhafazakarlıkla. Bunların derdi mütedeyyin anadolu insanıyla. Bunların derdi islamla!!!

 

Gelelim bizim muhafazakar ve eski AK Partili çevrelere. Erdoğan ile Gül arasında fikir ayrılıkları elbette olacaktır. Bu çevrelerin karşı cenahın ilgisine bu kadar teşne davranmasına şaşırıyorum. Gururlarının okşandığı kesin. Böyle olunca da ilgi artıyor. Çünkü Erdoğan ve Gül arasındaki çatışma veya kavga bu kesimi ziyadesiyle mutlu ediyor. Burdan nasıl bir menfaat sağlayabiliriz diye sinsi planlar yapılıyordur muhakkak. 

 

Burda insanın aklına bazı sorular geliyor; 

 

Bu ilgiye ve gazlamaya meyil veren Gül ve destekçileri böyle bir desteği nasıl kabullenebilirler ki? 

 

Ülkenin başına bela olmuş çevrelerin bu tür beklentiler içerisine girmelerinin önüne neden geçmezler ki? 

 

Neden 'Bizim sizinle işimiz olmaz, biz AK Parti lideri Erdoğan'ın yanındayız ve sonuna kadar destekçisiyiz.' açıklamasını yapmazlar?

 

Aksine köstek içeren açıklamalar ve köşe yazıları ard arda geliyor. Abdullah Gül'ün KHK konusundaki 'muğlaklık' değerlendirmesindeki haklılığını bir kenara bırakıp bu tartışmalar noktasındaki 'muğlaklığına' bir son vermesini bekliyoruz. Zira ülkemiz gerçekten zor zamanlardan geçiyor. 

 

2018'de de sıkıntıların devam edeceği belli. 2019'a daha rahat girebilmek için mücadelenin kenetlenerek devam ettirilmesi gerekiyor. Bu bağlamda başta Abdullah Gül olmak üzere Eski AK Partili diye nitelediğimiz kesimlerin ve medyadaki dost görünenlerin, safını 'mutlak' bir şekilde belirlemeleri gerekiyor.

 

Allaha emanet olun. 

Yazarın Diğer Yazıları