Taha Yusuf SARIGÜL

MTV ZAMMI VE MELTEM CUMBUL

Taha Yusuf SARIGÜL

   Geçtiğimiz günlerde maliye bakanı Naci Ağbal motorlu taşıtlar vergisine (MTV) % 40 zam yaptıklarını açıkladı. Zam oranının neden bu kadar fazla olduğunu soran basın mensuplarına ise gülerek verdiği cevaplar insanlar tarafından pek de hoş karşılanmadı. Vatandaşın zihnini bulandıran ve sinir uçlarıyla oynayan bu tarz ve üsluptaki açıklamalar bir siyasetçiye yakışmaz.

   Konu o kadar infiale yol açtı ki çarşı pazarda herkes bu zammı konuşur hale geldi. Doğal olarak da hükümet büyük tepki aldı. İnsanlar tepkilerinde haklılar. Memura, emekliye, asgari ücretliye % 6-7 zam verilirken MTV’ye yapılan % 40’lık zam doğal olarak saçmalıktır. Bu millete yazıktır.

    2019’da tarihi bir seçime gireceğiz. Bu süreçte AK Parti’nin milletin gönlünü kazanması gerekirken yapılan bu tarz yanlışlar büyük tepkilere yol açıyor. Kamuoyunda ortaya çıkan tepkiler sonucu yapılan yanlışın farkına varılmış gibi görünüyor. Fakat yapılan açıklamalar yine birbiri ile tutarsız. İki gün önce başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek yapılan zammın ikinci el otomobillere uygulanmayacağını, sadece 2018’den itibaren alınacak olan sıfır km araçlar için uygulanacağını belirtti.

   Önceki geceki bakanlar kurulu toplantısı sonunda basın açıklaması yapan başbakan yardımcı ve hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ ise zam oranının bakanlar kurulunda görüşüldüğünü ve bu oranın aşağı çekilmesi için çalışmalara başlandığını belirtti.

   Anlaşılan olaya Recep Tayyip Erdoğan el koymuş. Fakat bu kadar basit bir şeyde bile Erdoğan’ın müdahalesine ihtiyaç duyuluyorsa AK Partili bakanların ve kurmayların vay haline…

   Milletin ağzına laf veriyorlar. Yok bu zam bilerek yapılmış-mış. Bilerek böyle yaptılar ki sonra Erdoğan çıksın bu zammı indirsin ve milletin gözünde kahraman olsun. Biz bu senaryolara inanmasak da adamların ağzına bu lafları veren de yine AK Parti’nin üst düzey yöneticileri-bakanları-milletvekilleri.

                                                                   ***

   Adana film festivalinde sunuculuk görevi Meltem Cumbul ve Ayşe Arman’a verilmiş. Meltem Cumbul da törende ödül alan yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun elini sıkmayarak büyük bir skandala imza attı. Bu olay film festivalinin de önüne geçti.

   Meltem Cumbul ve Ayşe Arman iktidara düşman, milli ve manevi değerlere düşman, çıplaklığı ve fuhşiyatı normal gören bir zihniyetin temsilcisidirler. Ayşe Arman Hürriyet gazetesinde akşama kadar porno içerikli yazılar yazıp röportajlar yayımlıyor. Meltem Cumbul akşama kadar İslami değerleri aşağılayan, Müslümanları hor gören, iktidarı ve milleti hedef alan paylaşımlar yapmaktadır.Bu nedenle kendisi ile aynı görüşte olmayan Semih Kaplanoğlu’nun elini sıkmamış.

   Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li. Sadece MHP’de değil AK Parti’de de bu tür yanlışlar yapılıyor. AK Parti’de ve MHP’de bir aşağılık kompleksi var. Bizden olmayan, bizi aşağılayan, bize küfür eden sanatçı müsvettelerini böyle el üstünde tuttukça daha çok bizim elimizi boşta bırakırlar. Sunucu mu yok! Çağırsanıza milletin gönlünde taht kurmuş sanatçıları. Bu sefil kadınları çağırmak zorunda mısınız?

Hata burada Meltem Cumbul’da değil. Hata bizde…

Yazarın Diğer Yazıları