Taha Yusuf SARIGÜL

KILIÇDAROĞLU MUHARREM İNCE'YE OY VERİR Mİ?

Taha Yusuf SARIGÜL

   CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce il il dolaşarak seçim çalışmalarını sürdürüyor. Erdoğan karşısında pek şansı olmasa da yapacağı çalışmalar ve alacağı oy oranı ile iyi bir ivme kazanıp siyasi geleceği için olumlu işlere imza atabilir.

   Birkaç pot kırmanın dışında seçim çalışmalarını iyi yürüttüğünü söylemeliyiz. “Eğer ikinci tura Meral Hanım kalırsa yardımcısı olmaya hazırım” demesi bence çok yanlıştı. “Eğer Avrupa Devletleri Erdoğan’ın miting yapmasına izin vermezse ben de Avrupa’ya miting yapmaya gitmiyorum” demesi ise çok güzel bir davranıştır. Yine, seçilirseniz Erdoğan’ı yargılayacak mısınız diye tetikçilik kokan bir soruya ise “Bu benim işim değil ben böyle bir şey yapmam. Bu, yargının işidir” diye gayet olumlu ve mantıklı bir cevap verdi.

   Bence esas sorun CHP’nin kurumsal olarak Muharrem İnce’ye destek olmamasındadır. Gördüğümüz kadarıyla Muharrem İnce mitingleri ve seçim çalışmalarını bağımsız bir adaymış gibi yürütüyor. Etrafında CHP’den pek kimse yok. Gittiği yerlerde CHP’nin ağırlığını hissetmiyoruz. Burada hemen insanın aklına şu soru geliyor; Kılıçdaroğlu’nun CHP’si gerçekten Muharrem İnce’yi destekliyor mu? Muharrem İnce’nin CHP tabanında karşılığı var. Fakat bu istenilen seviyede değil. Teşkilatlarda ve parti yönetiminde ise hiçbir ağırlığı yok. Çünkü tüm teşkilatlar ve parti yönetimi Kılıçdaroğlu’nun tekelinde. Seçimlerde Muharrem İnce’nin alacağı oy Kılıçdaroğlu’nun da kaderini belirleyecektir. Eğer Muharrem İnce Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tek başına CHP’nin oylarından fazla oy alırsa bu, Kılıçdaroğlu’nun sonu demektir. Parti liderliği için çekiştiği Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı adayı yaparak bertaraf etmeye çalışan Kılıçdaroğlu’nun planları ters tepebilir. Muharrem İnce alacağı oylarla Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Başkanlığından indirebilir. Bence bunu Kılıçdaroğlu da çok iyi biliyor ki kurumsal olarak CHP’nin Muharrem İnce’nin arkasında olmasına izin vermiyor.

   Her ikisi de Cumhurbaşkanlığını Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanacağını adı gibi biliyorlar. Onların esas derdi CHP Genel Başkanlığı. Bunun için mücadele ediyorlar. Muharrem İnce bu seçim sürecindeki performansı ile CHP’nin başına geçmesi en kuvvetli adaydır. Bu bağlamda Kılıçdaroğlu iyice köşeye sıkışacaktır. Gerçi Kılıçdaroğlu her halükarda o koltuğu terk etmek zorunda kalacaktır. Kazara Muharrem İnce Cumhurbaşkanı seçilirse ülkenin lideri sıfatı ile doğal olarak CHP’nin de lideri olmak durumunda kalacaktır. Cumhurbaşkanı seçilmezse en büyük hedefi olan CHP Genel Başkanlığı’na bir adım daha yaklaşacaktır. Kılıçdaroğlu için her yol çıkmaz sokağa çıkıyor.

    Başlıktaki sorumuza da cevap vererek yazıyı noktalayalım. Bence Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’ye oy vermez. Erdoğan’a mı oy verir? Asla, Erdoğan’a da oy vermez.

    Kime oy verir diye soracak olursanız da bence FETÖ’cülerin üssü haline gelen İyi Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşener’e oy verir. Böylece hem Erdoğan’a hem de Muharrem İnce’ye gol attığını düşünür. Allah yardımcısı olsun!!!

Yazarın Diğer Yazıları