Taha Yusuf SARIGÜL

İL GENEL MECLİSİNDE NELER OLUYOR  

Taha Yusuf SARIGÜL

   31 Mart seçimlerinden sonra ilimizde de diğer iller gibi İl Genel  Meclisi halkın verdiği oylarla belirlendi. Yeni dönemde İl Genel Meclisi'nde 20 AK Parti, 8 MHP, 1 bağımsız ve bir HDP üyesi görev yapacak.   

   Sokakta sorsanız çoğu kişi bilmez ne işe yaradığını. Fakat yasal görevleri açısından çok önemli görevleri var İl Genel Meclisi'nin. Bunlardan bazıları şöyle;

-İl bütçesini inceleyip kabul etmek,

-Yapılacak işlere ait yıllık programları onaylamak,  -Vali tarafından sunulacak yıllık faaliyet raporunu görüşüp onaylamak,

-İl Özel İdaresi'nin görevlerini ilgilendiren kanunların uygulanmasını sağlamak üzere yönetmelikler yapmak,

-İl'in mallarına ilişkin tasarrufta bulunmak

gibi buraya yazmaya sığmayacak kadar fazla ve önemli görevleri var bu meclisin. Yani İl Genel Meclisi'nin sorumluluğu büyük.

   Bu büyük sorumluluğu yüklenen kişi ise meclis başkanı olarak görev yapan İbrahim Şerbet. Ak Parti'nin Elazığ il teşkilatının bugünlere gelmesinde büyük emekleri olan bir dava adamı. En uzun süre İl Başkan Yardımcılığı yapmasıyla ve her İl başkanının çalışmak istediği tek kişi olması hasebiyle örnek bir siyasetçi. Çalıştığı her başkan ve yönetim ile uyumlu olan, onlara değer katan ve Ak Parti'nin bugünlere gelmesinde yerel manada sahada en çok ter akıtanlardan biri İbrahim Şerbet.

   Doğal olarak meclisin ilk oturumunda büyük teveccüh ile başkan seçildi. Sonuna kadar hakediyordu bu görevi.

   Fakat son dönemlerde İl Genel Meclisi kavga ve tartışmalar ile anılıyor. Hem de hiç hak etmediği halde. İbrahim Şerbet başkanın uhulet ve suhulet ile yönetmeye çalıştığı meclisi muhalefet partili üyeler çalışamaz hale getirmeye çalışıyorlar bence. İlimize Jeotermal tesis kuruluyor, Harput'a külliye yapılıyor ve bu hizmetlerle ilgili meclis bilgilendirildiği halde kalkıp ortalığı karıştırıp 'vay bizim birşeyden haberimiz yok' demek, işi şova dönüştürmek, sürekli basına yaygara yapıp valiye serzenişte bulunmak yıkıcı bir muhalefettir. Katkı sunmak yerine işe taş koymaya çalışan bir muhalefet. Amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. İbrahim Şerbet başkanın birleştirici yönetimine ve beyefendi üslubuna karşılık yapılanların hiç hoş olmadığını söylemek isterim. Elbette muhalefet etsinler ama yapıcı bir muhalefet etsinler.

   Ak Partili üyelerin de mecliste bir birliklerinin olduğunu düşünmüyorum. Adeta Ak Parti grubu kendi içinde kliklere ayrılmış gibi. Başkanı çekemediklerinden mi yapıyorlar, gizli bir ajandaları mı var, millete hizmet gibi bir dertleri mi yok anlamakta güçlük çekiyor insan. Kendi başına organizasyon düzenleyenler mi dersiniz, kendi başına ziyaretler planlayanlar mi dersiniz. Her ortamda başkan ve parti aleyhinde konuşanlar mı dersiniz. Başkanı bypass etmek gayretleri iyice ayyuka çıkmış durumda. Kifayetsizlik had safhada. İçler acısı bir durum. Elazığ bunu hak etmiyor. Yazık bu şehre.

     Bunlar hep Ak Parti'nin ruhuna zarar veren eylemler. Bence liyakat ve sadakat konusunda sıkıntıları olduğu için bu tür basit oyunlara tevessül etmelerine de şaşırmamak gerek. Ama insan üzülüyor. Türkiye genelinde Ak Parti'nin oy kaybetmesindeki nedenlerden biridir bu. Her ilde bu tür kifayetsiz muhterislerin olduğunu biliyoruz. Bu faaliyetleri gerçekleştirenlerin bir an önce akıllarını başlarına alıp millette hizmet için neler yapabiliriz, başkanımıza nasıl destek olabiliriz ve İlimiz için ne tür projeler üretebiliriz, bunları düşünmeleri gerekir. Aksi durumda olan ilimize oluyor.

   Ben bunca olumsuzluğa rağmen örnek duruşundan, devlet adamlığından ve beyefendi kişiliğinden taviz vermeyen İl Genel Meclisi başkanı sayın İbrahim Şerbet'i tebrik etmek istiyorum.

Allah'a emanet olun.

Yazarın Diğer Yazıları