Taha Yusuf SARIGÜL

İKTİDAR BİZİ BOZUYOR!

Taha Yusuf SARIGÜL

   Her zaman yazdığımız konular. Yine yazmaya devam ediyoruz. Ne olacak bu Müslümanların hali? Yaklaşık 16 yıldır ülkeyi yöneten bir iktidar var. İslami çevrelerin beklentilerini büyük ölçüde karşılayan ve onlara istemedikleri kadar alan açan bir siyasi iktidar hem de. Hal böyle olunca İslami çevreden gelen insanların vicdani sorumlulukları da daha fazla gün yüzüne çıkıyor ama vicdanları varsa hala! Eskiden siyasal iktidar ile çatışmalı olan muhafazakâr çevreler bundan dolayı sürekli mağduriyet yaşadıklarını dile getirirlerdi. Ki bu tepkilerinde haklıydılar. Şimdi aynı çevreler iktidar ile barıştılar. Kendilerine birçok alan açıldı. Kamuda, özel sektörde, bürokraside, medyada güçlü hale geldiler. Fakat işler yine istenilen seviyede gitmiyor. Aksine İslami duyarlılık konusunda gerileme yaşıyoruz!

   Meğerse eski baskıcı siyasal iktidarlar bizler için birer itici güçmüş. Samimiyet testini daha iyi veriyorduk o zamanlar. 28 Şubat’ta kazandığımız imtihanları şimdi birer birer kaybediyoruz. İstediğimiz her şeye sahip olmamıza rağmen bir doyumsuzluk hissi var.

   Eskiden; tevhid, şirk, tağut, tebliğ, mazlum, davetçilik, gibi kavramlar gündemimizdeyken ve bizler için çok önemli kavramlar iken şimdilerde ise makam, mevki, para, lüks yaşam, saygınlık, statü, müteahhitlik, müdürlük, milletvekilliği, belediye başkanlığı, gibi kavramlar bizler için olmazsa olmaz kavramlar haline geldi.

   Artık tartıştığımız şeyler temel İslami konular değil. Teferruat içerisinde boğulduk ve itikadi konuları önemsiz görmeye başladık.

   Eskiden çay ocaklarında cebimizde 3-5 çay parasıyla oturup çok verimli sohbetler gerçekleştirirdik. Şimdilerde lüks mekânlarda büyük hesaplar ödeyip goy goy muhabbetleri yaparak geçiriyoruz vaktimizi.

Eskiden çok okurduk şimdilerde bol bol televizyon seyrediyoruz. Sosyal medyaya bağımlı hale gelmişiz. Hâlbuki sosyal medyaya bağımlı değil “bağlı” olmamız gerekirdi.

   Eskiden bir yere gideceğimiz zaman sözleştiğimizde o saate herkes sözleşilen yerde olurdu. Şimdi 10 kişi sözleşiyoruz ve anlık haberleşme aracı cep telefonlarımız olmasına rağmen 5 kişi bir araya gelemiyoruz.

   Eskiden paramız azdı ama fazla infak ederdik. Şimdi ise paramız çok fakat infak etmiyoruz. İhtiyaç sahiplerine karşı duyarlılığımız azaldı.

   Velhasıl varlıkla imtihanımızı kaybediyoruz. Allah yardımcımız olsun. Rahatlık bize yaramadı. İktidarı asla suçlayamayız. Çünkü şu anda bizi yönetenler bizim aynamızdır. Biz neysek iktidardakilerde bizim aynımızdır. Biz iktidardayız şu anda.

Şikâyet etme hakkımız yoktur…

Yazarın Diğer Yazıları