Taha Yusuf SARIGÜL

GELECEK PARTİSİ

Taha Yusuf SARIGÜL

   Geçtiğimiz günlerde tanıtım toplantısını yapan Gelecek Partisi fiili olarak Türk siyaset sahnesindeki yerini aldı.

   Eski başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurucusu olduğu partide dikkat çeken bazı isimler vardı. 154 kişilik kurucular kurulunda öne çıkan bazı isimler şöyle; Ak Parti İstanbul eski İl Başkanı Selim Temurci, gazeteciler Etyen Mahçupyan ve Hakan Albayrak, Nihal Olçok ve YÖK eski başkanı Yusuf Ziya Özcan.

   Bir otelde gerçekleşen tanıtım toplantısı organizasyon kalitesi bakımından sönük geçti. Heyecan yok denecek kadar azdı. Bir eğitim bir  seminer havasında geçti.

   Ak Parti cenahından yoğun bir eleştiriye maruz kaldı Davutoğlu. Hatta işi ihanet noktasına kadar getirenler oldu. İhanet olmasa da bence çok büyük bir hata yaptı Davutoğlu. Kendisini danışman yapan ardından dış işleri bakanı yapan ve sonunda partiyi emanet edip başbakanlık koltuğuna oturtan Erdoğan'dır. Şimdi refikliği bir kenara bırakıp rakip olarak Erdoğan'ın karşısına çıkmak pek de hoş olmadı.

   Hele partinin kurucular kurulunda yer alan 22 yaşındaki genç isim İsmail Günaçar'ın yaptığı talihsiz açıklamaya ne demeli. 'En azından Davutoğlu'nun diploması var' diyor küçük prens. Tüm gündemin önünde geçti bu açıklaması. Babasının da sosyal medyada Fetö ağzından konuştuğu ve Erdoğan'ı eleştirdiği bir sürü videosu var. Bu 'diploma' meselesi tamamen Fetö taktiğidir. Kendi inandıkları sahte hocaları ilkokul mezunu iken kalkıp ülkenin cumhurbaşkanına iftira atıyorlar. Ve bunu dillendiren de Davutoğlu'nun hemen yanında oturan bir yeni yetme. Bu açıklama bile partinin vizyonunu ortaya koymaya yeter bence.

   Kurucular kurulunda yer alanların çoğu eski Ak Partili. Çoğu bir önceki yerel ve genel seçimde aday adayıydı. Aday olamayınca Davutoğlu'nun yanına koştular. Partide yeni birşey yeni bir söylem yok bence. Heyecan da yok beklenti de.

   Davutoğlu kaliteli bir insan aslında. Nasıl böyle birşey yaptı anlamak zor geliyor. Amacın lider olmaksa Ak Parti içinde kalıp mücadele edecektin arkadaş. Öyle ayrılıp yeni parti kurmak hem seni bitirir hem de Ak Parti'ye zarar verir. Bunu görebilecek kadar entelektüel bilgiye sahip aslında Davutoğlu. Ama ne olduysa yönetme hırsı mı diyelim, gaza mı geldi diyelim bilemiyorum artık. 

   Davutoğlu çok yanlış ve zamansız bir iş yaptı bence. Aynı çizgide yer aldığı Erdoğan'a rağmen siyaset yapamayacağını bilmesi gerekirdi. Geçmişteki onlarca örnekten ders çıkarması lazımdı. Ama çıkarmadı.                

   Davutoğlu'nun Erdoğan'a rağmen böyle bir işe tevessül etmesi çoğu kişiyi üzdü. Yeni parti en büyük zararı Ak Parti'ye verecektir. Kendisi de muvaffak olamayacaktır.

   Bu işe en çok sevinenler de tabi ki azılı Erdoğan düşmanları oldu. Meral Akşener hemen size 20 vekil vereyim mecliste grup kurun diye teklif yaptı. CHP'lilerin keyfi yerinde. Davutoğlu'nun partisi Ak Parti'den % 1-2 oy bile alsa bütün dengeler değişiyor çünkü. Şimdi dört gözle Ali Babacan'ın yeni parti kurmasını bekliyorlar.                 

   Erdoğan'ın bu işe bir önlem alması gerekiyor. Bu önlemlerin en başında ise Ak Parti'ye çeki düzen vermesi geliyor.

   Partiye zarar veren, davaya ihanet eden menfaatçileri partiden uzaklaştırması gerekiyor. Milletle iç içe olan, milletin derdiyle dertlenen, kibirden uzak, samimi insanlara ihtiyacı var Ak Parti'nin. Erdoğan'ın etrafını saran ve onu yanlış yönlendiren ekibi dağıtması gerekir. Ki parti eski ruhuna geri dönsün. Bu işi yaparsa yine Erdoğan yapar. Biz ona güveniyoruz.

   Aksi takdirde bu tür kopmalar en büyük zararı Ak Parti'ye verecektir. Kendilerini yaktıkları gibi Ak Parti'yi de yakacaklar.

Yazarın Diğer Yazıları