Taha Yusuf SARIGÜL

ERDOĞAN'A DESTEK AK PARTİ'YE DERS

Taha Yusuf SARIGÜL

   Seçmen tercihini yaptı. Güvene, istikrara ve kalkınmaya oy verdi. Tabi bunu cumhurbaşkanlığı seçimi için söylüyorum. Zira seçmen iki farklı tercihte bulundu bu seçimde. Meclis seçimi ve cumhurbaşkanlığı seçiminin ayrı olması seçmen tercihlerinde çok önemli rol oynadı. Erdoğan'a verilen şahsi oyların AK Parti'nin aldığı oylardan % 10 yüksek olmasının nedeni Erdoğan'ın karizmatik liderliği ve 16 yıldır insanlara vermiş olduğu güvendir. Millet Erdoğan'a güvenmeye devam etti. Büyük bir zafer yaşattı Erdoğan'a. 

   Türkiye genelinde ise % 49'luk AK Parti oyu 7 puan kaybederek % 42'de kaldı. Bu nedenden ötürü Erdoğan, balkon konuşmasında milletimizin verdiği uyarıyı dikkate alacağız diye açıklama yaptı. Bu uyarı AK Parti'ye yapılan bir uyarıydı. Millet Erdoğan'ı seviyor ve güveniyor fakat AK Parti'ye Erdoğan kadar güvenmiyor demek ki. Seçimden çıkan en net sonuç bu.

   Elazığ'daki duruma gelecek olursak AK Parti'nin 1 Kasım 2015 seçimlerinde aldığı % 64 oyun bu seçimde % 12 gerileyerek % 52'de kaldığını görüyoruz. Demek ki Elazığ'da AK Parti'ye duyulan güvensizlik Türkiye geneline göre daha yüksek. Türkiye genelinde 7 puanlık fark Elazığ'da ise 12 puan. AK Parti Elazığ'da bir önceki seçime göre % 12 puan kaybetmiş. Seçim gecesi yapılan kutlamalara da pek anlam veremedim zaten. Sanırım başkanlık seçimindeki Erdoğan zaferini kutluyorlardı. Parti oyu olarak Elazığ'da kutlanacak bir başarısı yok AK Parti'nin. Hatta üstünde uzun uzun muhasebe edilmesi gereken bir % 12'lik puan kaybı var. AK Parti il yönetiminin ve milletvekillerinin bu sonuçtan ders çıkarması gerekmektedir. Genel merkezin de aday belirlerken yerel anlamda karşılığı olan isimlere öncelik vermesi ve milleti küstürmemesi gerekmektedir. Ben inanıyorum ki AK Parti halkta daha fazla karşılığı olan adaylar ile bu seçime girseydi alacağı puan % 52'nin çok üstünde olurdu. Bu konuyu ancak yerel manada yapılacak ön seçimlerle, aday adayları arasından seçilecek ilk 5 kişinin aday olarak listeye konulması çözecektir. Bu sayede hiç kimse adayları beğenmemezlik edemeyecektir. Tabi her önüne gelen de AK Parti'den aday adayı yapılmamalıdır. 

   Elazığ'daki diğer partilerin performansını ve oluşan durumu da bir sonraki yazıda değerlendireceğim inşallah. 

   Sonuç olarak tüm muhalefetin kutuplaştırmasına ve tüm dış güçlerin şer ittifakına rağmen Recep Tayyip Erdoğan seçimi ezerek kazanmıştır. % 52.6 ile en yakın rakibine 20 puandan fazla fark ve 10 milyon fazla oy alarak fark atmıştır. İkinci tur planları yapan, bol kepçeden siyasi hesap yapanların hevesleri kursaklarında kalmıştır. Üzülen ABD, İsrail, Almanya, Fransa, İngiltere ve diğer emperyalist ülkeler ve yerli işbirlikçileri olmuştur. Sevinen ise tüm dünya müslümanları olmuştur. 

   Millet bir kez daha Erdoğan demiştir. Millet için Erdoğan demek güven, huzur, zenginlik, özgürlük ve müreffeh bir hayat demektir. 

 

Yazarın Diğer Yazıları