Taha Yusuf SARIGÜL

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ VE EZAN'A TEPKİ

Taha Yusuf SARIGÜL

Dünya kadınlar günü münasebeti ile taksimde toplanan marjinal kadın grupları yatsı ezanı okunduğu anda ıslık ve düdük çalıp, çığlıklar atarak ezan sesini bastırmaya çalışıyorlar. Kendilerine feminist kadınlar adını veren bu kadınların ‘ezan’ karşısındaki bu çirkin davranışları toplum nezdinde büyük tepki oluşturdu. ‘sevişirim doğurmam’ ‘fahişeyim feministim’ ‘yılın en sürtüğü’ ve yazmaya utandığım bunlardan daha alçak pankartları taşıyıp dünya kadınlar gününü kutluyorlar. Toplumsal yozlaşmanın ve iflasın en dip noktası bu olsa gerek. Dünya Kadınlar Günü diye ortaya çıkıp toplumu ifsad eden bu mücrim güruha dur denilmelidir. Ellerine toplumsal ahlaka aykırı pankart taşıyanlara müdahale edilmelidir. Nasıl şiddeti ve terörü öven pankartlara izin verilmiyorsa bu tür ahlaksız pankartlara ve afişlere de izin verilmemelidir.

Yine adına Lgbt’i denilen sapkınların yürüyüşünde ‘velev ki ibneyiz’ ve ‘Lut kavminin çocuklarıyız’ gibi pankartlar taşınmıştı. Sahi, sormak gerekir Lut kavmi neden helak oldu? Allah aşkına biz de helak edilmeyi mi bekliyoruz?

Ne diyor ayette: “Ey rabbimiz içimizdeki beyinsizler yüzünden bizleri helak etme”

Bu insanlar bu rezillikleri her yıl sergiliyorlar. Bunu meşru hale getirmeye çalışıyorlar. İnsanın doğasına ve yaradılışın aykırı bu fiilleri normal göstererek toplumsal bir zemin oluşturmak ve yasal bir güvenceye kavuşmak istiyorlar. Hollanda gibi olmamızı istiyorlar. Allah sonumuzu hayretsin.

Bilinçaltının dışavurumunu yansıtması açısından çok güzel bir vakıalar aslında bunlar. Bu yaklaşımlar bizim gibi düşünmeyenlerin ellerine fırsat geçtiğinde bize karşı nasıl davranacaklarının çok net göstergesidir. İnsanlar bazen söyleyemedikleri şeyleri eylemleri, jest ve mimikleri ile belli ederler. Sürü psikolojisinin vermiş olduğu etki ile verilen bu tepkileri yadırgamamak gerek. Kinlerini kusuyorlar. Pisliklerini akıtıyorlar. Ezan’a karşı yapılmış olan bu saldırı Ezan etrafında birleşmemize ve ortak tepkiler vermemize neden oldu. Muhafazakar çevreler Ezan’ın önemini bir kez daha düşünme fırsatı buldu. Ne diyor Ezan? Anlamı ne?

Haydi namaza, Haydi kurtuluşa…

Peki, toplumun genelinin namaz kılma oranı ne? Ezan’ın anlamını biliyor muyuz? Kıldığımız namazdan haberimiz var mı? Okuduğumuz sürelerin anlamlarını biliyor muyuz?

Her gün namazlarımızda okuduğumuz Maun süresinde “feveylunlilmusalline elliznehum ansalatihim sahun” diyoruz. “Vay o namaz kılanların haline ki kıldıkları namazdan habersizdirler” Kıldığımız namazın bizlerin hayatını değiştirmesi gerekir. Hayatımızın her alanında etkili olması gerekir. Alışveriş yaparken, ev alırken, yemek yerken, seyahat ederken, okula giderken, işe giderken… Yoksa bizler de kıldığımız namazdan habersiz oluruz. Ki o zaman bizim de ‘vay halimize’ olur!

Yazarın Diğer Yazıları