Taha Yusuf SARIGÜL

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI BELİRLENİRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Taha Yusuf SARIGÜL

   İlimizde ilçe ve belde belediye başkan adaylarının kimler olacağı merakla bekleniyor. Kesin adayların bu haftasonu açıklanması bekleniyor. Birçok aday adayı var. Talip oldukları makamlar ateşten gömlek. Sorumlulukları büyük. Allah yardımcıları olsun. İşin ehline verilmesi gerekiyor. Liyakat sahibi kişilerin bu makamlara gelmesi gerekiyor. Sırf birilerinin akrabası diye, ikili ilişkileri güçlü diye, falan aşiretten diye birilerinin aday yapılmaması gerekir. Bu işi en güzel bir şekilde ve hakkaniyetli bir şekilde yapacak kişilerin aday olarak belirlenmesi gerekir. Bir vatandaş olarak bizim beklentimiz budur. Aksi takdirde hem parti zarar görüyor hem de yaşanılan yerler çekilmez hale geliyor. İlçelerin ve beldelerin kabuğunu kıracak vizyon sahibi ve misyon yüklenebilecek hizmet ehli, ehliyet ve liyakat sahibi ve aynı zamanda davaya sadakatli kişilerin aday olarak belirlenmesi 

   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Kasım Çarşamba günü katıldığı Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda bu konuda da açıklamalarda bulundu. Aynen aktarıyorum;

"Belediye meclis üyeleri oluşturulurken yolda kimi bulursan meclis üyesi  yapmayacaksın. İşi bileni alacaksın. Bunların içinde çevrecisi, hukukçusu, inşaat  mühendisi, mimarı, mali müşaviri vesaire olacak. İşi bilenler. Bunlarla beraber  eğer bir belediye meclisi oluşursa, onlarla beraber imar komisyonlarını  oluşturursak ha o zaman dikey mimari değil yatay mimari şehirlerimizde yer alır. İnsanoğlu toprağa yakın yaşamalı, topraktan uzak yaşamamalı. Bir defa bunu sağlamamız lazım. Eğer arazileri iyi değerlendirirsek yer çok. Göreceksiniz o zaman vatandaşın huzuru da mutluluğu da çok farklı  olacak. bu adımları atmamız lazım."

"İniyorum aşağıya doğru şimdi, ilçeler beldeler. 'Bizim belde de bizim amcaoğlunun  kazanması lazım, bizim aşiretten filancanın kazanması lazım. Ne yapalım? Ankara'dan İstanbul'dan göç yapalım.' Böyle bir şey olamaz, bu, işgalin farklı  bir türüdür. Bundan sonra bu tür şeyleri İçişleri Bakanlığımızla da daha yakın  takibe alacağız. Çünkü bunun adı demokrasi değildir. Böyle bir demokrasi olmaz,  'taşıyalım, gidelim, bindirilmiş kıtalarla seçim kazanalım' olmaz böyle bir şey.  Kim orada yaşıyorsa seçimi onlar yapsın, neticesine de herkes katlansın, o da  nereye yerleşmişse orada yapsın." 

   Bu ifadeler bizzat Erdoğan'ın ifadeleri. İnşallah sorumlu kişiler bu uyarıları dikkate alırlar. İlçelerde ve beldelerde bu uyarılar dikkate alınarak adaylar belirlenirse daha isabetli olur. 

   İl merkezi adayı çoktan belirlendi. Şahin Şerifoğulları şehrimiz için hayırlı olur inşallah. Tertemiz bir isim Şahin Şerifoğulları. Başka kimi aday yapsalardı bir kulp bulacak milletimiz Şahin Şerifoğulları etrafında birleşmiş durumda. Toplumda kabul görmüş ve toplumsal karşılığı olan bir isim. Bu işi yapacak liyakate sahip, temelden yetişmiş, aileden gelen siyasi tecrübesiyle ve gençliğinin verdiği enerjisi ile bu işi kotarabilecek bir isim. Herkesi kucaklayan bakış açısı, hitabeti, güler yüzü, tüm toplum tarafından kabul görmesi, tüm bürokrasi tarafından benimsenmesi Şahin Şerifoğulları'na artı değer katan özellikleri. Bir de İmam Hatip mezunu olması bizler için ayrı övünç vesikası. Kendisine yürekten başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun. 

   Şeyh Edebali'nin Osman Bey'e nasihatlerini de kendisine başucu rehberlerinden biri yapması dileğiyle. 

Yazarın Diğer Yazıları