Taha Yusuf SARIGÜL

BASKİL KAYMAKAMIMIZA TEBRİK VE TEŞEKKÜR

Taha Yusuf SARIGÜL

 Geçtiğimiz Çarşamba günü Eğitim-Bir-Sen heyeti olarak Baskil ilçemizi ziyaret ettik. Eğitim kurumlarımızı gezerek deprem ve pandemi sonrası yaşanan sıkıntılar ile ilgili kurum yöneticilerimizle bilgi paylaşımında bulunduk.

   Baskil merkezde birçok okul ağır hasarlı. Yüzlerce ev ağır hasarlı. Yıkılan okulların yerine yenileri bir an önce yapılır inşallah. Aksi takdirde ikili öğretim ile birkaç okula sıkışacak Baskil eğitim ve öğretimini sıkıntılı günler bekleyebilir. Hayırseverlerimizin Baskil ilçemize de okul yapımı konusunda duyarsız kalmamaları gerekir. Çünkü hayırseverlerimiz tarafından  Elazığ merkeze 30'a yakın okul sözü verildiğini biliyoruz. Bunlardan bir kaç tanesinin Baskile yönlendirilmesi çok yerinde ve faydalı olacaktır.    

   Gördüğümüz kadarıyla depremin üssü her ne kadar Sivrice olsa da Elazığ merkezden sonra en büyük hasar Baskil ilçemizde. Bizler Memur-Sen olarak deprem tazminatının tüm ilçelere verilmesini istemiştik. Geçtiğimiz gün cumhurbaşkanlığına genel merkezimiz tarafından yazılan ikinci 6 aylık 'deprem tazminatının uzatılması' talep yazımız netice bekliyor. Bu yazıda da ilçe isimlerimizi tek tek zikrederek tazminatın tüm ilçelere verilmesi gerektiği hususu üstüne basarak dile getirildi. Takdir cumhurbaşkanımızda...

   Kurum ziyaretlerimiz sonrası Baskil Kaymakamımız Sn Oğuz Cem Murat bizleri misafir etti. Baskil için yapılan çalışmalar ve yapılması planlanan çalışmalar ile ilgili bizleri bilgilendirdi. Öncelikle kaymakam bey çok misafirperver. Bizleri mahçup edecek bir ev sahipliği yaptı. Eminiz ki bunu tüm misafirler için yapıyor. Kendisi entelektüel bir birikime sahip. Baskil için çok faydalı işler yapmış. Yeni projeleri ve fikirleri de çok orijinal ve çok vizyoner. Zaten kaymakam beyin vizyoner kişiliği hasbihal esnasında tabii olarak zuhur ediyor. Baskil bu açıdan çok şanslı.

   Baskil'in en büyük değeri 'kayısı' dır. Pandemi döneminde kolonyalar hayatımızın merkezine yerleşmişken kaymakam beyin fikriyle hazırlanan 'kayısı kolanyası' ikram edilince insan hem seviniyor hem de gururlanıyor. Kayısı kolonyasını ben çok beğendim. Yine kayısıdan elde edilen 'kayısı sabunu' ve 'kayısı yağı' nı da görme şansımız oldu. Pazarlaması iyi yapıldığında Baskil'in dış dünyaya açılacak kapılarından olacak ürünler. Hepsini çok beğendim. Yakında seri üretime geçeceklerini belirtti kaymakam bey. Bu çalışmaların mutfağı ve üretim merkezi olan Baskil Halk Eğitim Merkezi müdürümüzü ve çalışanlarını da ayrıca tebrik etmek gerekir.

   SN Oğuz Cem Murat'ın 'kanyonlar' ile ilgili çalışmaları ve turizme yönelik yatırımları Sn Çetin Oktay Kaldırım'ın da desteğiyle tüm Türkiye’nin gündeminde. Sn valimiz gitti ama kaymakam bey bu yatırımların devam edeceğini belirtti. Kanyonlarda ulaşımın kolay olması için iskele yapımının bitmek üzere olduğu bilgisini aldık. Kaymakam bey vizyoner düşüncesi ile müteşebbislerin bu cevheri değerlendirmeleri gerektiğini belirtti. Sonuna kadar haklı bir düşünce. Kanyonların turizm cenneti olması yatırımcıların elinde biraz da. Devlet olarak buralara yatırım yapacak girişimcilere her türlü desteği vereceklerini belirtti. İş artık bizim iş insanlarımıza düşüyor. İşte cevher ve işte devlet desteği. Yeni valimiz Sn Erkaya YIRIK bey de ilk iş olarak Baskil'i ziyaret edip kaymakam bey ile birlikte vatandaş ile kucaklaştı, vatandaşların dertlerini dinledi. Bu bile Baskil'e verilen önemi gösteriyor bence. Baskilliler çok şanslı

   Kaymakamlık tarafından Şehit Fethi Sekin anısına tefrişatı yapılıp müzeye dönüştürülen Baskil Kültür Evi'ni gezdik. Biz çok beğendik. Şahane olmuş. 1930'lu yıllardan kalan atıl, metruk bir taş ev şimdi modern bir yapıya dönüşmüş

. Peyzaj işleri henüz bitmediğinden resmi açılış yapılmamış. Fakat Şehit polisimiz Fethi Sekin'in eşyalarının sergilendiği köşe çok güzel olmuştu. Kaymakam beyin özel girişimleri sonucu bu eşyalar getirilmiş. Herkesin mutlaka görüp görmesi gereken bir mekan. Geleneksel çizgileriyle Baskil'in sembolü olacak bir çalışma. Sn Kaymakam Oğuz Cem Murat beyi canı gönülden tebrik ediyorum.

   Her ilçenin bir meydanı vardır. Baskil ilçemizin de bu meydana kavuşacağı müjdesini verdi kaymakam bey. Mevcut hükümet konağı yıkılıp yerine modern bir hizmet binası ve önünde kocama bir meydan. Proje görsellerini gördük ve çok beğendik. İnşallah kısa sürede tamamlanır da modern görünümüyle Baskil halkının hizmetine sunulur.

   Sn Kaymakam Oğuz Cem Murat bey çok mütevazı bir kişiliğe sahip. Devlet nasıl temsil edilirin örneği olacak bir yönetim anlayışına sahip. Baskil'e yaptığı hizmetlerden ve misafirperverliğinden dolayı kendisini hem tebrik hem de teşekkür ediyorum. İlerleyen süreçlerde Baskil'e daha sık gideceğiz inşallah.

Not: (Biraz da gülelim) Başkanımız İbrahim Bahşi kaymakam beye şu meşhur 'ozon tabakası' hadisesini de sordu. Gerçekten köylülerin böyle bir talebi oldu mu diye? Kendisi de gülerek, diğerleri gibi bunun da bir şehir efsanesi olduğunu belirtti.

Allah'a emanet olun...

 

Yazarın Diğer Yazıları