Taha Yusuf SARIGÜL

BARIŞ'IN ÖLÜ BEDENİ ÜZERİNDEN IRKÇILIK VE YALAN SİYASETİ

Taha Yusuf SARIGÜL

Olay pazar akşamı Ankara'da gerçekleşiyor. Ağrı doğumlu bir genç, akşam namazına giderken yolda kavga ettiği 3 kişi tarafından bıçaklanarak öldürülüyor. Olay daha tam anlaşılmadan belli bir grup tarafından Barış'ın "kürtçe müzik dinlediği için öldürüldüğü" yalanı ortaya atılıyor.

   Valiliğin yaptığı açıklamaya göre ise Barış Çakan isimli genç akşam ezanı okunduğu esnada araçları içerisinde yüksek sesle müzik dinleyen 3 kişiyi "ezan okunuyor müziği kısın" şeklinde uyarıyor. Çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu kalbinden bıçaklanan Barış Çakan isimli genç hayatını kaybediyor.

   BARIŞ'IN babası da daha taze acısına rağmen bu açıklamayı doğrular bir açıklama yapmak zorunda kalıyor. Neden mi?

   Nedeni ülkemizdeki ırkçı faşist bir güruhun insan bedeni üzerinden giriştikleri kirli ve yalan siyasetleridir. Yandaş medyaları ve sosyal medya hesapları üzerinden yaydıkları "Kürtçe şarkı söylediği için öldürüldü" yalanını hala savunuyorlar. Bu yazı yazılırken haber sitelerindeki bu yalan haberleri hala silmemişlerdi. Valiliğin ve merhum gencin babasının açıklamasına rağmen yalanlarına devam ediyorlar. Çünkü sosyal medyada yalanın alıcısı çok. Özellikle HDP'liler bu yalan ve dezenformasyona dört elle sarılmışken Pkk avukatı CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun da bu yalanları söylemesi ve attığı yalan tweetleri hiçbirinin silmemesi menfi ve provakatif amaçlarını ortaya koyuyor.

   Yaptıkları tamamen yalan terörü. Sosyal medyada açılan #yalanterörü hashtagı ile binlerce kişi bu yalancılara lanet okudu. Ama bir o kadar kişi de bu ırkçı faşistlerin yalanlarına inanıyor. Yalanın sınırı yok çünkü. Bir yalanı sürekli söylerseniz o yalana inanan sayısı sürekli artacaktır. Bunlar da kirli ve çamur siyasetlerine Şehit Barış Çakan'ı alet ediyorlar.

   Daha birkaç gün önce ABD'de bir siyahiyi herkesin gözü önünde öldürdüler. Katil devleti temsil eden beyaz bir polis memuru. Ölen siyahinin kameralar kayıttayken son sözleri "nefes alamıyorum" oldu. Protesto gösterilerinde bu bir slogan haline geldi. ABD'de sokaklar karıştı. Protesto gösterileri başladı. Irkçı faşist ABD devletinin günahları ne ilk ne de son olacak.  

   Bizim ülkemizde az önce belirttiğimiz hususta yalan haberler yapıp milleti kandıranlar aynı senaryonun ülkemizde de gerçekleşmesini arzuluyorlar. Milleti sokağa dökmek istiyorlar. Sanki Kürt Halkının tek temsilcisi kendisiymiş gibi davranıyor HDP. HDP teröristlerin kravatlı temsilcisidir. Asla kürtlerin temsilcisi olamaz. Kürtleri istismar etmekten bıkmadılar. İstiyorlar ki Kürt halkı sokaklara insin. İstiyorlar ki iç savaş çıksın. Fonlandıkları Soros ve benzeri yapılar bunu emrediyor çünkü. Bunlar bu ülkeye değil bu ülkenin düşmanlarına hizmet ediyorlar.

   Bir insan için evladından daha değerli bir varlık olabilir mi. Şehidin babası sırf bu dezenformasyona ve yalanlara dur diyebilmek için, acısı taze iken açıklama yapmak zorunda kalıyor. Buna rağmen ne bir tekzip ne bir özür. Çünkü niyetleri kötü. Amaçları farklı. Amaç ülkede kaos çıkarmak. Gezi parkındaki gibi milleti sokağa çekmek. Ve ülkeye milyarlarca dolar zarar ettirmek. Belki bu şekilde iktidardaki Erdoğan'a kurtulacaklarını sanıyorlar. Denemedikleri yol kalmadı zira.

  18 yılda nelerden medet ummadılar ki. En son koronavirüse bel bağlamışlardı. Bu konuda da hükümetin olağanüstü başarısını görünce iyice kudurdular. "Seçimle veya başka bir yolla bu iktidar gidecek" deyip darbe çığırtkanlığına başladılar tekrar. 27 Mayıs'ın yıldönümünde darbeler ve darbeciler bir kez daha lanetlenirken bu azgın azınlık içindeki darbe aşkını gizleyemedi.

   Bugün yapılan bu yalan haberler ve tehlikeli kışkırtmalar tamamen kaos çıkarmaya yöneliktir. Milletimiz yine ferasetli davranıp bu azgın güruhun oyununa gelmeyecektir.

   Burası ABD değildir. Burası Müslüman Türkiye’dir. Burada herşeyden önce İslam kardeşlişi vardır. Çıkar ilişkileri değil gönül ilişkileri İle tüm vatandaşlarımız birbirine bağlıdır. Allah'ın izniyle hiçbir güç içimize tefrika sokamayacaktır, birliğimizi bozamayacaktır.

Allah'a emanet olun.

Yazarın Diğer Yazıları