Taha Yusuf SARIGÜL

BAKALIM MİLLET 24 HAZİRAN'DA KİME TAMAM DİYECEK

Taha Yusuf SARIGÜL

Ülkemiz için tarihi bir öneme sahip cumhurbaşkanlığı ve meclis seçimleri öncesi siyasi söylemler ve siyasi vaatler oldukça ilginç. Bizim bildiğimiz, seçimlerden önce adaylar vaatlerde bulunurken seçmenin ilgisini ve dikkatini çekecek pozitif, yapıcı, ihya ve inşa edici vaatlerde bulunurlar. Fakat muhalefet cephesine baktığımızda hiç de öyle bir durumun olduğunu göremiyoruz. Aksine yakıp yıkmaktan bahsediyorlar. Biri diyor Cumhurbaşkanlığı Külliyesini yıkacağım. Biri diyor devletin uçaklarını satıp tarifeli uçaklarla yurtdışı gezilerini yapacağım. Biri diyor seçilirsen terörle mücadele kanununu kaldıracağım. Bir diğeri diyor Sivas-İstanbul arası hızlı trene ne gerek var, bu göçü daha da kolay hale getirir. Birbirinden ilginç söylemler. Bu kafayla bu bakış açısıyla devlet yönetebileceklerini zannediyorlar. Daha hiçbir planları yok. İktidara alternatif hiçbir proje üretemiyorlar. Ancak Recep Tayyip Erdoğan’ın ağzının içine bakıyorlar. Erdoğan ne derse unun üzerinden hareket ediyorlar. Türkiye’nin olduğu gibi muhalefet liderlerinin de gündemini Erdoğan belirliyor.

   Erdoğan geçtiğimiz hafta grup toplantısında “Milletimiz bize tamam derse ancak o zaman bu görevden ayrılırız” dedi. Bir baktık ki bütün muhalefet “tamam” kelimesi etrafında birleşmiş. ABD’deki kaçak Fetö’cüler başta olmak üzere twitterda bir hastag açıp kampanya yürütmeye başladılar. Bütün muhalefet de bu kampanyaya destek verdi. Atılan tweetlerin % 80’i yurtdışından atılıyordu oysaki. Bu tweetlerin çoğu da bot hesaplar tarafından atılıyordu. Buna inanan içerdeki muhalif güruh da bu iş tamam diye sevinç çığlıkları atıyorlardı. Ama beyhude olduğunu kendileri de çok iyi biliyor bence. Ki bunu 16 yıldır çok iyi idrak ettiklerini düşünüyorum. Seçim sonuçları sosyal medyada değil sandıkta belli olacak muhakkak ki. Bakalım o zaman sandıkta millet kime “tamam” diyecek.

   8 seçimdir kaybettiği halde koltuğuna yapışan Kılıçdaroğlu’na mı? (Ki kendisi cesaret edemediği için partideki en büyük rakibi Muharrem İnce’yi başkan adayı olarak gösterdi.)

   FETÖ destekçilerinin yuvası haline gelen ve 15 Temmuz darbesi öncesi ben 15 temmuz’da başbakan olacağım diye ortaya çıkan İyi Parti lideri Akşener’e mi?

   Rahmetli Erbakan hocanın mirası olan Saadet Partisi’nde kalan az bir tabanı bile hayal kırıklığına uğratıp CHP ile kol kola giren Karamollaoğlu’na mı?

   Terör sevici, 6-7 Ekim olaylarının faili, eli kanlı teröristlerin savunucusu ve Demirtaş’a mı?

   Yoksa 16 yıldır bu ülkeyi şaha kaldıran ve birçok alanda kalkınmayı sağlayıp devam ettiren, askeri vesayeti bitirip yasaklara son veren ve tüm dünyanın gıpta ettiği, emperyalistlerin hedefindeki Erdoğan’a mı tamam diyecek?

    Bakıp göreceğiz. Sonuçlar şimdiden belli ama sandığı beklemek en hayırlısı. Seçim akşamı bu muhalefet liderlerinin yüz hallerini çok merak ediyorum. Heyecanla bekliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları