Taha Yusuf SARIGÜL

AK PARTİ 18 YAŞINDA

Taha Yusuf SARIGÜL

   Zaman su gibi geçiyor. Geçen gün ömürden gidiyor. Daha dün gibi Ak Parti'nin kuruluşuna şahitlik ettiğimizi hatırlıyorum. Bugün ise 18 yaşına bastı Ak Parti. Bugün liseyi bitirmiş ve üniversite sınavına girmiş gençler ile yaşıt Ak Parti. 

   2000'li yılların başında ülkenin büyük zorluklarla mücadele ettiği bir dönemde milletin umudu olarak ortaya çıktı Ak Parti. Koalisyon hükümetleri, kartel medyası, yüksek yargı ve askeri vesayet ülkeyi uçuruma doğru sürüklemişti. Yasaklar, yoksulluk ve yolsuzluk had safhadaydı. 28 Şubat postmodern darbesi mütedeyyin insanların üstünden silindir gibi geçmişti. Dindar olmanın suç olduğu bir dönemde yaşıyorduk. Ekonomi çok kötüydü.  Enflasyon çok yüksekti. Ekonomik kriz insanları bunaltmıştı. Yurt dışında ülkemizin hiçbir itibarı yoktu. Bankaların içi boşaltılmış, ekonomik kriz adı altında ülke milyarlarca dolar zarara uğratılmıştı. 

   İktidarda kaldığı 17 sene içerisinde tüm bu problemleri çözdü Ak Parti. Enflasyon düştü, IMF borcu ödenerek ülkemizden kovuldu. Askeri ve bürokratik vesayet bitirildi. (şimdilerde fetö tasfiye edilmeye çalışılıyor) Yasaklar son buldu. Devlet ile millet barıştı. Geçmişin zor ve çileli günlerini yaşayanlar ve görenler Ak Parti'yi bir umut olarak gördüler.

   18 yılda seçmen kitlesinin yapısı çok değişti. Bugün yaşları 15 ile 30 yaş arasında olanlar yukarıda yazdıklarımızı hiçbirine şahit olmadılar. Ve bence Ak Parti bu kitleye kendini yeterince anlatamadı. YSK verilerine göre 18-30 yaş arasında yaklaşık 17 milyon seçmen bulunuyor. Toplam seçmen sayısının yaklaşık % 40'ına tekabül eden bu oran çok önemli. Özellikle son yerel seçimlerde yaşanan oy kayıplarının nedenlerinden bir tanesi de bu genç kesime yeterince ulaşılamamış olunmasıdır.

Çünkü İnternet kullanımı, değişen iletişim araçları ve yaşanan teknolojik gelişmeler bambaşka bir dünya çıkardı karşımıza. Bambaşka bir gençlik ile karşı karşıyayız. Sosyal medya sayesinde herkes herşeyden anında haberdar oluyor. 2000'li yıllarda medyanın gücünü ve insanlara ulaşmanın önemini pozitif anlamda kullanan Ak Parti 2019 yılında sosyal medya kullanımını ve bu sayede yapılan Pr çalışmalarını pek de olumlu kullanamadı.

   Milletten kopuk yaşayan bir Ak Partili kesim oluştu. Kraldan çok kralcı gibi davrananlar, millete tepeden bakıp ahkam kesenler, yatlarda gençlik toplantısı yapanlar, son model jeeplerde video çekip paylaşanlar, emaneti liyakatsiz kişilere verenler hep puan kaybettirdi Ak Parti'ye. Buna en çok itiraz eden kesim ise gençler oldu. Ve başka mecralara kanalize oldular. 

   Yapılması gereken çok basit aslında. Gençlerimiz bilinçsiz yetişiyor. Sahipsiz yetişiyor. Eğitim sisteminin baştan sona revize edilmesi gerekiyor. Aile eğitimlerinin tüm ebeveynlere verilmesi gerekiyor. Gençleri başıboş bırakmamamız gerekiyor. Bugün gençlerin teslim olduğu sosyal medya platformlarından pislik akıyor. Facebook, instagram, swarm, tiktok ve adını bilmediğimiz onlarca platformda gençler ifsad ediliyor. Bu konuda bir alternatif geliştiremedik. BugünWhatsApp'ın sahibi WhatsAppı kapattım bitti dese hepimizin hayatı felç olur. Bu platformları kullanmayalım demiyorum ama ölçüyü de korumamız gerekiyor. Bu tür platformları bizim kurmamız gerekirdi. Bu teknolojik alt yapıya ve yazılım stemlerine sahip olacak bir gençliğimizin yetişmesi gerekirdi.

   Bu açıdan 2001 yılında doğan ve 18 yaşına geldiğinde sosyal medyanın esiri olan ve dünya görüşü kendi ebeveynlerinden çok farklı olan gençlerden biz sorumluyuz.

   Ak Parti tazelenmek ve özüne dönmek istiyorsa kendisi ile beraber büyüyen gençliği iyi anlamalıdır. Akran olduğu 15-25 yaş arası gençlerin gönül teline değebilmeli, onların dertleri ile dertlenebilmelidir. 80 yılda kemalizmin tezahürü olan beyaz türklerin yaşam tarzını 18 yaşındaki Ak Parti'nin gençleri de benimserse vay halimize. 

   Acilen kendimize çeki düzen vermeliyiz. Zira  bu milletin umudu hala Ak Parti'dir. Hala Recep Tayyip Erdoğan'dır. Allah'a emanet olun. 

Yazarın Diğer Yazıları