Taha Yusuf SARIGÜL

ABD'YE TARİHİ TOKAT

Taha Yusuf SARIGÜL

   Perşembe akşamı BM Genel Kurulu, yaptığı oylama ile tarihi bir karara imza attı. Kudüs’ün İsrail’in başkenti olmasına hükmeden ABD ve İsrail’e karşı hemen hemen tüm dünya devletleri ‘hayır’ dedi. Yapılan oylamada 128 ‘evet’ 35 ‘çekimser’ ve 9 ‘hayır’ oyu ile tasarının BM tarafından tanınmadığı dünyaya ilan edildi. Bu durum Filistin için bir zaferdir. Daha doğrusu ABD ve İsrail için bir hezimettir.

   Şantaj ve tehdide boyun eğmeyen ülkeler ABD’nin aleyhine oy kullandılar. ABD ile aynı yönde oy veren devletlerin adını ise ilk defa duyduk. Çoğu bir ilçe büyüklüğünde olan ve ABD’nin eski sömürgesi olan devletler. Ve bu devletleri de hala ABD Dış İşleri Bakanlığı’nın yönettiği söyleniyor. ABD yalnız kaldı. Ve yalnızlığa da mahkûm olacaktır.

    Diplomatik kanalları işleten ve olayı bu safhaya taşıyan Recep Tayyip Erdoğan’ın başarısı ise bu olayın en önemli sonucudur. Bir lider kalkıp da ABD’ye dur diyebiliyor. Yaptığınız yanlış, sizin bu kararınızı tanımıyorum diyebiliyor. İsrail’e açıktan terör devletisiniz diyebiliyor. İslam ülkelerinin yönetimleri ifsada uğramışken, garabet içerisinde hareket ederlerken ve ümmetin parça parça olmuş halinden bihaberlerken, Recep Tayyip Erdoğan’ın ben buradayım demesi tüm İslam ülkelerindeki insanlar için bir umuttur. Bugün İslam coğrafyasında elini taşın altına koyan tek lider Erdoğan’dır. Bu nedenle dünyadaki tüm Müslümanlar Erdoğan’a büyük teveccüh gösteriyorlar. Erdoğan’a büyük bir sevgi duyuyorlar. Yaptığı hamleler ve uyguladığı politikalar ile de bu teveccühü hak ediyor Recep Tayyip Erdoğan. BM Genel Kurulu’nda alınan bu karar ile ‘Dünya 5’ten büyüktür’ lafı bir kez daha ispatlanmış oldu.

   Kararın çıkmasında diğer bir önemli etken de Hıristiyan dünyasının da Kudüs’ü kutsal kabul etmesi ve İsrail’in himayense girmesini istememesidir. Esas yapılması gereken Kudüs’ün doğu-batı ayrımı olmaksızın Filistin’in başkenti olarak tüm dünya tarafından kabul edilmesini sağlamaktır. İslam İşbirliği Teşkilatı’nın almış olduğu Doğu Kudüs kararı tüm Kudüs olarak değiştirilmelidir. Sonrasında ise konu BM Genel kurulunda gündeme getirilmelidir. Diplomatik açıdan yine bu işler Türkiye’ye düşüyor.

   Kudüs Müslümanlarındır. Kudüs Allahındır. Üç semavi din için kutsal sayılan Kudüs son hak din olan İslamındır. Diğer dinler de Allahın şeriatıydı. Hz. Musa’da, Hz. İsa da İslam peygamberleridirler. Onlara ihanet eden ve getirdikleri hak dini bozan gönderildikleri topluluklardır. Bu toplulukların en azgını ve lanetlenmiş olanı ise İsrailoğulları’dır. Yahudilerin Kudüs üzerinde hiçbir hakları yoktur.

    Bu oylama ABD için çok iyi bir ders oldu. Dünya’nın jandarması ABD elinde sopasıyla korku imparatorluğunu devam ettiremeyeceğini anlayacaktır. ABD’nin en büyük sopası ise Dolar’dır. Dolar ise Yahudi lobisinin kontrolündedir. Çin, Japonya, Kore, Rusya, İran, Türkiye, Endonezya ve Pakistan gibi büyük ülkeler ‘dolar’ bağımlılığı azaltmak için kendi para birimlerinde ticaret yaparlar ise ABD 10 yılda yerle bir olur.

Güzel günler bizleri bekliyor inşallah. Allah’a emanet olun.

Yazarın Diğer Yazıları