Taha Yusuf SARIGÜL

15 TEMMUZ YIL DÖNÜMÜ 

Taha Yusuf SARIGÜL

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ikinci sene-i devriyesindeyiz. Eli kanlı hain FETÖ terör örgütü bütün kirli yüzünü göstermişti o gece. Milletin dini cemaat zannettiği bu hain yapılanma tam bir terör örgütü olduğunu o gece ifşa etmiş oldu. 

 Bu meşum olay Allah'a çok şükür ki halkımızın feraseti ve Erdoğan'ın dik duruşu ile atlatıldı. 

 Suret-i haktan görünerek insanları kandıran ve batıla hizmet eden bu terör örgütü Allah'a çok şükür ki deşifre oldu. İnsanların dini duygularını istismar eden ve bu yolla illegal bir suç örgütüne dönüşen bu yapı bizim için bir örnek olmalıdır. 

En son yaşanan Adnan Oktar örneğinde  de olduğu gibi din adına ortaya çıkan ve insanları aldatan yüzlerce grup veya kişi olduğunu biliyoruz. İşin ilginci bu insanların peşinden giden yüzbinlerce insanın olması. Dini kaynağından öğrenip yaşamak yerine şarlatanlardan ve din tüccarlarından öğrenen insanlar gerçek "İslam" ile uzaktan yakından alakası olmayan uydurulmuş bir dini yaşıyorlar. 

"Eğer inandığınız gibi yaşamıyorsanız yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız"  

   İnsanlar kendi yaşam tarzlarına göre fetva alacakları hocaları kolaylıkla bulabiliyorlar. Fetvayı aldıktan ve kendi kendini kandırdıktan sonra bu sahte hocaları paraya boğuyorlar. Çark öyle bir dönüyor ki alan razı satan razı. Müritler cennete gideceğiz düşüncesiyle bu din tüccarlarına himmet adı altında milyonlarca lira para akıtıyorlar. Bu din tüccarları da her türlü fetvayı verip bu tip insanları kandırarak lüks bir hayat sürüyorlar. 

   Halbuki Allahı Teala Kuran-ı Kerim'de defalarca akletmez misiniz vurgusu yapıyor. Düşünmez misiniz vurgusu yapıyor. Fakat insanlar akıllarını kiraya veriyor. Dini kaynağından yaşamak işlerine gelmediği için bu tür yollara tevessül ediyorlar. 

   Yarın hepimiz ahiret gününde hesap vereceğiz. Aklımızı kiraya vermemeli ve dini, kaynağı olan Kuran-ı Kerim ve sahih hadislerden öğrenerek yaşamalıyız. 

   Din adına ortaya çıkan ve ahkam kesenlere karşı dikkatli olmalıyız. Aksi takdirde FETÖ benzeri suç örgütlerinin 15 Temmuz gibi bir daha yaşamak istemediğimiz kötü olayları tekrar yaşatması kaçınılmaz olacaktır.

  Bu bağlamda devletimizin illegal yapılanmış, şeffaf olmayan yapılara ve oluşumlara karşı önlem alması kaçınılmaz olacaktır. 

 

Yazarın Diğer Yazıları