Şükrü KACAR

YAZMADAN DURAMIYORUM

Şükrü KACAR

Bir haftaya yakın zamandır, şehirden 85 kilometre uzakta, Kovancılar’a bağlı Kacar köyündeyim.

Doğup büyüdüğüm bir Kacar köyü.

19 Mayıs 1927 tarihinde doğmuşum bu köyde.

Yaklaşık 90 yıl geçmiş aradan.

Şu anda köyden şehire bir selam göndermek istiyorum. Ayrıca 3 ve 4 Temmuz akşamı Elazığ’ın değerli yayın kuruluşu Kanal Fırat’ta bir güzelce yayınlanan “Doğumunun 90. Yılında Şükrü Kacar” programından dolayı da gerek bu uzunca programı hazırlayan Manas Kültür Evi’ne, gerekse Kanal Fırat’a sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

İki gün üst üste yayınlanan uzunca bir program.

Yetmiş yılı geçen yazı hayatım, bir dolgunca hazırlanmış ve de yılların ötesinden beri tanımakta olduğum Genel Yayın Yönetmeni sevgili Zeki Akbıyık’ın yönetmekte olduğu Kanal Fırat’ta öylesine yayınlanıvermiş.

Bir anda Manas’ın usta yöneticisi Şener Bulut, İletişim Lisemizin gayretli öğrencileri ve de Kanal Fırat’ın usta montajcısı Eyüp Altın nasıl da canlanıveriyorlar gözlerimin önünde.

İki akşam üst üste ikişer saat.

Uzunca süren, bir o kadar da ilgi toplayan bir program. Köyden şehire bakıyor ve programda öylesine tatlı tatlı konuşan şair, yazar, kültür adamı dostlarımı bir doyasıya bağrıma basmak istiyorum.   

Gençlik yıllarım, öğretmenliğim, eğitimciliğim, şairliğim yanında, uzunca bir yazı hayatım, siyasal yaşantım, beklentimin çok üstünde bir değerlendirme ile gündeme taşınmış, öylesine ağırca bir program ortaya çıkıvermişti.

Belli ki sevgili Şener Bulut, sevdiği, bir o kadar da kendine yakın gördüğü Şükrü Hoca’sını, bir kez daha doluca bir tanıtmaya çalışmıştı. Her konuşan arkadaşı, meslektaşı nasıl anlatacağımı, nasıl takdir edebileceğimi bilemiyorum. Toplantı başkanı Sayın Bedrettin Keleştimur’la son konuşmacı sevgili Doğan Sever’in arasında bir içtenlikle beni anlatan her arkadaşım, dostum, can ciğerim şair, yazar, eğitimci bütün kardeşlerime köyden dolu dolu sevgiler, saygılar ve de teşekkürler gönderiyor, sağlık ve uzun ömürler diliyorum.

Diliyorum, her biri bir başka Şükrü Kacar olur ve başarıdan başarıya ulaşırlar.

Hepsini bir başka öpüyor, iyi günlerin, başarılarla dolu günlerin kendileriyle birlikte olmasını gönülden diliyorum. Kanal Fırat’a da ömür boyu başarılar, derin teşekkürlerimi sunuyorum.  

Yazarın Diğer Yazıları