Şükrü KACAR

ÜNİVERSİTE ARAZİSİ SATILIYOR

Şükrü KACAR

Bir düne bakalım, bir de bugüne.

Dünde üniversite çalışmaları var.

2 Haziran’da yerel seçimler yapılıyor.

Bağımsız seçilen Belediye Başkanı Şükrü Kacar, 07 Haziran günü göreve başlıyor. İlk iş olarak da üniversite sorununa el atılıyor. Başkan Şükrü Kacar’la encümen üyesi Fehmi Kılıklı 25 Haziran’da Ankara’ya gidiyorlar. Kesikköprü’deki üniversite arazisinin haritalarını alıp getirecekler.

Emekli Harita Genel Müdürü Orgeneral Olcay Paşa’yı ziyaret ederek iki çuval dolusu haritayı alıp Elazığ’a dönüyorlar. Sırtlarındaki haritaların bulunduğu Kesikköprü alanındaki arazide üniversite kurulabilecek oldukça geniş bir alan burası.

Şimdi Dubaili Armada Holding’in almaya çalıştığı bu arazi üzerinde, bugün belediye su tesisleri, İletişim Fakültesi, Merkezî Laboratuvar, Tarım ve Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Çiftçi Eğitim Merkezi bulunmaktadır. Ayrıca altı fakülte, bir diş hastanesi, bir yüksekokul, İnsansız Hava Araçları Merkezi ve Hava-Araç Pisti yapılması planlanmaktadır.

Geçmişte bir onca uğraş verilip kurulması düşünülen Atatürk Üniversitesi için ayrı ayrı yerlerde 12.500 dönümlük bir üniversite kampüsü oluşturulmuştu. Bugün ise bu değerli ve kolay kolay bulunmaz araziyi bir çırpıda Araplara satmayı düşünüyoruz.

Bugüne kadar neredeyse tüm ülke arazimizin %30’unu satmış bulunuyoruz. Cumhuriyetin bir o kadar kuruluşunu bir bir sattığımız, on sekiz şeker fabrikasını da satmaya çalıştığımız düşlerini yaşıyoruz. Yurt parçalarını acımadan ve düşünmeden teker teker elden çıkarmanın ne denli güç olduğunu hemen hepimiz bilmekteyiz. Günlerdir şeker fabrikalarının satışları tartışılıyor. Daha fazlasına sahip olmamız gerekirken bunları birer birer satmamız yarınlarda nasıl sorunlarla karşı karşıya geleceğimizi bir düşünüverin. Özellikle de üniversite arazilerine el uzatılması büyük kuşkular yaratmaktadır. Bir yandan o denli lüks binalar, saraylar kondururken, öte yandan hazır kuruluşlarımızı hiç düşünmeden satışa çıkarmak akıl almayacak bir iştir.

Üniversite Senatomuzun aldığı kararı desteklemek ve arkasında durmak hepimizin görevidir. Özellikle Elazığ basınının bu konuda büyük mücadele vermesi beklenmektedir.

Arap kuruluşlarının böyle sinsice içimize sinmeye çalışmaları bizi bir yerde acı acı düşündürmektedir de.

Bir bakınız, Suriye yüzünden bugün neler çekmekteyiz.

Dünlerde Suriye ile sağladığımız birliktelik, sınırlardaki mayın döşemelerinin kaldırılması, uzun Suriye sınırının büyük sorun yaratması bugünlere kapı açmış bulunuyor. Kaç yıldır üç milyon Suriyeli göçmeni besleyip yaşatmaya çalışıyoruz.

Bir incir dalı düşü başımıza neler getirdi?

Dost Amerika, Sam Amca bizi içimizden ne tür vurmaya çalıştı.

Üniversitelerimiz daha birçok araziye ihtiyaç duyarken fazla diye satmaya çalışmak gerçekten bizi ileride çok büyük ve giderilmesi çok zor durumlarla karşı karşıya getirecektir.

Gelin, daha büyütmeden bu satış sevdasından vazgeçelim.

Büyüme halkasını gönülden destekleyerek üniversitemizin yanında olalım.

Yazarın Diğer Yazıları