Şükrü KACAR

BAŞKANIMIZI DİNLERKEN

Şükrü KACAR

Belediye Başkanımız Sayın Yanılmaz, birkaç gün önce Kanal Fırat’ta bayan sunucumuz Elif Doğan ile birlikteydiler.

Saat 21.00’de başlayan program yaklaşık bir saat kadar sürmüştü.

Başta Kanal Fırat olmak üzere, Elazığ basını bu ara sorunların üzerine bir başka gidiyor, sorunlarımızı bir başka okurlarımıza sunmaya çalışıyordu.

Elazığ Belediyesi, bu yıl içerisinde çözümü zor birçok sorunlara el atmış, kısır olanaklarla bir çok başarılar göstermişti. Başkan, o tatlı ve yumuşak anlatımlarıyla yapılanları bir bir okurlarımıza ve dinleyicilerimize sunmada bir o kadar da başarılı gözüküyordu.

Gerek devlet, gerekse belediye tarafından yapılan büyük hizmetler vardı Elazığ’da.

Aradan iki yıla yakın bir zaman geçtiği halde, 15 Temmuz, hala programdan düşmemiş, Şehir Hastanesi, Doğukent’teki 15 Temmuz Spor Salonu, Kültür Park, 88 bin kilometre karelik yol, Cip Mesire Alanı,38 mahallede ayrı ayrı gerçekleştirilen sayısız hizmetler gerçekten dikkatimizi çekiyor ve de teşekkürlerimizi kazanıyordu. Şehirde (8.000) metre karelik kültür alanı yapması, belediyemizin ne tür hizmette bulunduğunu da ortaya koyuyordu. Şehir irili ufaklı 120 yeni parka kavuşmuştu.

Zamanımızda yapımına başlayan ünlü ŞOR ŞOR DERESİ PROJESİ de bir hızla gerçekleştirilmeye çalışılıyordu.

Doğukentte arıca 15 Temmuz Şehitleri Spor Salonu diye bir salon daha yapılmıştı. Ayrı ayrı semtlerde yapılan gerçekleştirilen 120 yeni park, şehire bir başka yenilik getirmişti.

Ataşehir, gerçekten Elazığ’a yeni bir şekil veriyor, gezip dolaşanların takdirlerini kazanıyordu. Tüm yapıların 5 kat oluşu şehrin bu tarafını bir başka süslüyordu.

Doğuda yapılan Şehir Hastanesi, hastaneye uzanan çift şeritli yol, şehrimize gerçekten yeni bir çehre kazandırmıştır.

Bu arada Orman Mesire yerine, Mesire alanına, Şehir Hastanesi’ne şehidimiz Fethi Sekin’in isminin verilmesi bir yerde benim gibi, birçok kimsenin de dikkatini çekmeye başlamıştır.

Başlı başına birer proje olan bu yerlere arka arkaya aynı kişinin isminin verilmesi, ilerde sorunlar yaratmazsa iyi olur.

Hızla büyümekte olan şehirde, ileride başka türlü sorunlar da çıkabilir. Buralara da aynı şekilde isim vermek, kimi sorulara ve güçlüklere yol açabilir. Baskilli öğretmen İsmail Sakin’in in yakını bulunan Fethi Sekin, hepimiz için büyük bir değerdir. Ama şu kadar önemli bir yere bir kişinin adının verilmesi, ileride kimi sorunlar yaratmaz mı?

Şehir hastanesine uzanan çift şeritli yol da, gerçekten büyük ilgi çekmekte ve belediyemize büyük puanlar kazandırmaktadır.

Eski bir Belediye Başkanı olarak, bu kadar hizmetin gerçekleştirilmesini büyük bir başarı olarak görüyor, Sayın Başkanımıza ve bütün belediye çalışanlarına sağlık ve mutluluklar diliyorum.

 

Yazarın Diğer Yazıları