Ömer Enes YILAR

İYİ'DE FETÖCÜ ATIŞMASI

Ömer Enes YILAR

Sevgili Hakimiyet Okuyucuları,

Gazetemizin imtiyaz sahibi Ahmet Toprak’ın gençliğin dinamikliğine verdiği değeri bilmenin cesaretiyle kendimi yeniden burada buldum. Bundan sonra her hafta bu köşeden değerli okuyucularımızla buluşmanın heyecanı içerisindeyim. Buranın adı “Ters Köşe’ ve burada sadece şehrimizin menfaatleri gözetilir. Elazığ’ın büyümesine, gelişmesine engel olan her şey bu köşenin tersliğinin azizliğine uğrayacaktır.

Lafı fazla uzatmadan gelelim konumuza…

Son günlerde İYİ Parti’de sular durulmuyor.

En son tartışma, İYİ Parti İstanbul Milletvekili olan ve son günlerde partinin genel başkanı Meral Akşener’e muhalif tavırlarıyla dikkat çeken Ümit Özdağ’ın, partisinin İstanbul İl başkanı olan Buğra Kavuncu’yu FETÖCÜ ilan etmesiyle başladı.

Ümit Özdağ ne dedi? Özetle;

Vekil Özdağ katıldığı bir televizyon programında; “Genel başkan Meral Akşener’i bu arkadaşın FETÖ'cü sivil toplum örgütünde bağı olduğuna dair bilgi var diye uyardım. Bu arkadaş kurucu yapılmadı müdahalemle. Daha sonra İstanbul il başkanı oldu. Bu benim için en büyük hayal kırıklığı ve kırılmadır” dedi. İddialarına devam Eden Özdağ; “Buğra Kavuncu, Enver Altaylı’nın yeğeni mi?” Şeklindeki soru üzerine: “Evet öyle. Yeğeni olması bir şey ifade etmez. İnsanların yeğenleri kardeşleri şu olur bu olur fakat FETÖ’nün yurt dışındaki en büyük sivili topum örgütünün başkan yardımcılığını yapmış. Devlet 15 Temmuz’dan sonra bu derneğin kapatılması için başvurmuş. Bunun izahı yok” dedi.

 

Uyarılmış! Evet, Genel Başkan Meral Akşener, tıpkı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Canan Kaftancıoğlu konusunda uyarıldığı gibi uyarılmış.

İddiaya muhatap Buğra Kavuncu da cevap hakkını kullanmak için aynı TV programına bağlandı. İddiaları kabul etmedi. Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti. Ümit Özdağ’ın partiye muhalif davranışlarını kastederek bunlara yönelik, “herhangi bir mecrada tek bir beyanım olmadı” dedi ve olayın parti içi mesele olduğunu belirtti. “Kamuoyu önünde kişisel çıkarlar için bu tartışmaların yapılmasını doğru bulmuyorum diye de ekledi.

Yani kısacası Kavuncu, Ümit Özdağ’a ben senin açığını dile getirmedim. Şimdi sen benim bir açığımı bulunca kendi çıkarların için bunu kamuoyunda açıkça dile getiriyorsun, niye ortalığı karıştırıyorsun, seni dava edeceğim demek istedi.

 

Burası ilginç!

Özdağ ve Kavuncu arasında yaşanan atışma, Akşener’e soruldu. Akşener, “Bundan sonraki hadiseleri başka bir gözle izleyeceğiz” diyerek artık parti içi tartışmalara eskisi kadar yumuşak bakmayacağının ipucunu kamuoyuna vermiş oldu. Yani Sayın Başkan, Kavuncu’yu savundu ve Ödağ’a gözdağı verdi. Nasıl mı?

 

Özdağ’ın İştiyaklı Düşünceleri…

Galiba Akşener de Özdağ’ın meseleyi kişiselleştirdiği ve çıkar gözettiği kanaatinde olacak ki konuşmasını şöyle sürdürdü: “Grev ve protesto eylemlerine de saygı duydum(Ümit Özdağ’ın muhalif hareketlerini kastediyor). Benim konuştuğum gruba katılmamalarına saygı duydum ama Sayın Bülent Turan’ın büyük bir iştiyakla, zevkle ortaya koyduğu düşünceleri de çok manidar oldu ve birden kendimi 1997-1998’lerde hissettim. Bundan sonraki hadiseleri başka bir gözle inceleyeceğiz.”

Ben İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkında bir şey söylemeyeceğim ve herhangi bir iddiada da bulunmayacağım tabi ki ama bu köşeyi buraya kadar okuyan herkes bence girip Buğra Kavuncu’nun hayatını da bir kez okumalı. Özellikle kendini bir yol ayrımında hissedenler iki kez okumalı vesselam.

Yazarın Diğer Yazıları