Muhammed KURŞUN

Yürekli Bürokratlarda Varmış!

Muhammed KURŞUN

Son günlerde ezber bozan açıklamalarla gündem oluşturan Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı’ya yüreğinden dolayı teşekkür ederek yazıma başlamış olayım. Umarım bu duruşundan örnek alacak bürokratlarımız olur…!

Hatırlandığı üzere önce yırtık pantolonlarla ilgili Camii adabına aykırı olduğunu söylemiş daha sonrasında da piyangonun veya kumarın millisi olmaz diyerek tepkisini ortaya koymuştu. Aslında söylemleriyle yıllardır yanlışa doğru diyen zihniyete tepkisini göstermiştir.

Sokak röportajlarında ilginç ki; spikerin ‘ürünümüzü tatmak ister misiniz?’ diyerek tattırdığı ürünü ve sonrasında ‘içinde domuz eti karşımı vardı’ deyip halkımızın tepkisine mahsur kalması aslında haram konusunda olması gerekendir diyebiliriz değil mi?

O zaman şimdi adama demezler mi bu tepkini neden milli piyangoya göstermiyorsun!

Domuz eti haram ise şans oyunları nedir?

Asıl mesele Allah bunu haram kılmışsa bende haramdan yana tavır alıyorum diyerek duruş sergilemektir.

…..

Neden Kaybediyoruz?

Kıymetli Müftümüzün siyasi otoriteye yalakalık yapmadan tepki göstermesi aslında Müslüman bir toplumda yaşayan ve Müslümanım diyen her kişinin sahip çıkacağı bir davadır. Maalesef kimileri ar, namus, vicdan der ama üç paraya ilkesini satar. Kimileri; bir parça kemik uğruna, lider için yalakalık yapar ki neden kaybediyoruzun cevabı değil mi?

…...

Ormanlar Kralı Aslan mı Eşek mi?

Bir bürokratın yapacağı temel felsefe işinin ehliyetine hakim olmaktır. Toplum için çalışmalarını devam etmeli ve bu konuda eksikliklere müdahale etmelidir. Çalışkan ve davasına sahip çıkarak birilerini değil toplumu memnun etmenin planlarını yapmak lazım. Sözüm meclisten dışarı bazı bürokratlar gibi yan gel osman misali sadece şakşak yapıp görüntü gösterenler, yarın elbette hesap vermeye mahkumdur.

Bakınız aslan günde 18 saat uyurken eşek günde 18 saat çalışırmış. Çok çalışmak her zaman başarılı olsaydı, ormanlar kıralı aslan değil eşek olurdu değil mi? O zaman boş çalışmak değil yerinde tepki göstererek çalışma yapmak elbette tesirli olacaktır.

Arkasında sağlam duvarlar varken esip gürleyen burjuvazinin, yalnız kaldığında ödü patladığını da unutmamak gerekir…!

Hülasa toplum olarak yalakalık yapanların yanında yer almayarak tepki göstermeli, Hak davası için Halka hizmet edenlerin yanlarında durmayı bilmelidir. Ama maalesef biz bu tepkimizi ve duracağımız yeri bulamadık ki başımıza ne geldiyse bu yalakalardan geldi velhasılıkelam…

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları