Muhammed KURŞUN

Web Tapu…

Muhammed KURŞUN

2020 yılının Covid-19 salgınına rağmen taşınmaz satışları kredili konut satışı yüzde 1000 artarak rekor sayıya ulaşırken bu dönemde maalesef her gün başka bir Tapu Müdürlüğünden hastalık haberleri alınmasına rağmen özveriyle görevini yerine getiren tapu çalışanlarımıza sizlerin de teşekkürlerimizi iletelim.

Müdürlük kapasitesi göz önünde bulundurularak bazı kısıtlama getirilmeli ve gerekli güvenlik önlemleri alınarak işi olmayan vatandaşın tapu müdürlüklerine girişi engellenmelidir. Geçtiğimiz gün gittiğim Keçiören Tapu’da bir imzaya aile boyu geldiklerine bizzat şahit oldum. Ayrıca gerekli kontrollerle birlikte yeni personel istihdamı yapılmalıdır.

Pandemi süresinde sağlık sektörü çalışanlarının hakkını en başa yazarken, bu süreçte diğer çalışanlarımızı da unutmamak gerekir. Elbette vatandaşın işlerini kolaylaştırmak ve daha pratik yoldan çözüm sunmak açısından yapılan yenilikleri tebrik ediyorum. Bunların bir tanesi Web tapu uygulaması…

Vatandaşın ve bankaların saat mefhumu olmaksızın başvuru yapabildiği web tapu uygulaması bu haliyle iş yoğunluğunu azaltmak için uygulamaya geçmesi birçok kolaylığı beraberinde getirmektedir.

Web tapu uygulaması için naçizane bir önerim içerik ve yetki bakımından revize edilmeli ve uygulamaya ilişkin sahada yaşanan sorunların çözülmesi odaklı olmalıdır. Sistemin yeni oluşu ile birlikte oluşacak aksaklıklar elbette anlam ifade etmemiş gibi görünse de ben ilerleyen günlerde web tapunun hayatımızda birçok kolaylığa imza atacağı kanısındayım.

Şu aşamada Online başvurusu alınarak işlem sahiplerinin müdürlüklerdeki bekleme salonlarına randevu saatinde kabul edilmesi bile bu süreçte kontrol açısından güzel bir adım. Umarım web tapu içeriği ve yetkisi genişleyerek vatandaşın ve çalışanların iş yükünü azaltır.

Hülasa, artık teknoloji bilişim üzerine konuşlanmıştır ve tüm kamu, özel kurumlar bunu göz ardı etmeden sistemlerini kurmalı ve hizmet yarışına bilişim üzerinden devam ettirmelidirler. Velhasılıkelam çağımız bilgi teknoloji sistemleri…

 

Yazarın Diğer Yazıları