Muhammed KURŞUN

Siyasi İttifak Başarılı Olur mu?

Muhammed KURŞUN

Salı günü grup konuşmasında Sayın Bahçeli’nin "MHP AK Parti ile Cumhurbaşkanı Hükümet etme sistemini 2019'da tam manasında tesis etmek maksadıyla, sonuna kadar birlikte ve yan yana mücadelesini sürdürecektir" sözleri üzerine başkent kulisleri hareketlenmeye başladı. Farklı görüş alış-verişler olsa da ‘%50+1’i unutmamak gerekir’ düşüncesi daha ağır basmakta…

MHP kulislerinde bu konu tamamen benimsemiş hatta şimdiden çalışmalara başlamış durumda görünüyor. 7 Ağustos Yenikapı ruhu ve 16 Nisan halk oylaması şuuru zaten MHP tabanında da olumlu sinyaller vermişti. Tabi MHP tabanları kısmında özellikle Meral AKŞENER faktörünü unutmamak gerekir. Zira %61 gibi sonuçları beklenirken %51.4’ü göz ardı etmek doğru olmayacağı kanısındayım!

AK Parti kulislerinde ise genel anlamda memnuniyet söz konusu iken iki konu başlığı gündemde. Birincisi Kürt oylarının kaybı endişesi diğeri ise 16 Nisan seçim sonuçları!

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın ise konuya sıcak baktığını kulislerden aldığım sağlam bilgiler. Yani önümüzdeki günlerde bu konunun geniş kapsamlı bir ittifak ile kamuoyuna duyurulacağını düşünüyorum. Diplomasi diliyle söyleyecek olursak, iki parti şimdilik stratejik ortak olduğu aşikar.

Hülasa, 2019 seçimleri yaklaştıkça sürpriz gelişmeleri yaşayacağız. İçimiz hep bir umut ülkesi. Hem pes eden hem de yeniden doğan. Kimimiz hayatla mücadele etmekte, kimimiz ise hayatı yarı başında bırakmakta. Rabbim hakkımızdan hayırlısını nasip etsin vesselam…

Yazarın Diğer Yazıları