Muhammed KURŞUN

Sağlık Çalışanı Sahipsiz Değildir!

Muhammed KURŞUN

Öncelikle canım annemin vefatıyla birlikte bizleri yalnız bırakmayan ve bizzat telefonla arayarak yanımızda yer alan tüm dostlara şükranlarımı iletiyorum. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz’a ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Mustafa Necmi İlhan hocama ayrıca ilgi ve alakalarından ötürü teşekkür ediyorum. Rabbim eksikliklerini vermesin…

Süreç içinde Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesinde bir hafta boyunca tedavi gören validemin yanında iken vefakar sağlık çalışanları gözlerimle müşahede ettim ve buradan tüm sağlık çalışanlarımıza sahip çıkmamız gerektiğini vurgulamak istiyorum.

Ülkemizde maalesef kötü niyetli kişiler çeşitli şekillerde, vatandaşlarımızın iyi niyet duygularını istismar etmeye çalışmaktalar. Bu güzide çalışanlarımızı bir türlü anlayamadık ve anlamamaya devam edecek gibiyiz. Oysaki sağlık çalışanlarımız hastayı ilk dakikasıyla birlikte tüm müdahaleler ile yaşama tutturmak için büyük bir çaba sarf ederler. Ama bazen sözün bittiği yer dediğimiz takdir yapılan tedbirlerin sonrasında cevap vermektedir. İnançlı bireyler olarak teslimiyetimizi göstererek örnek olacağımıza sanki sağlık personeli öldürdü havasında şuursuzca yapılan eylemleri yersiz buluyorum.

Sağlık çalışanına yönelik şiddet, en başta, uygarlığın temel ilkesi olan insana saygı ilkesine aykırıdır ve en önemlisi duygularımızı yok etmektedir. Lütfen kendimize gelelim ve bu güzel insanlara sahip çıkalım.

Ülke olarak hepimiz zor günler içindeyiz ve bizim bizden başka dostumuz yoktur. Bir olduğumuz gün kazandığımız gündür, diri olduğumuz gün gücümüzü gösterdiğimiz gündür evet hep bir arada olacağımız gün bugündür. Sahip çıkacağımız TÜRKİYE var ve hepimizde buna hazır olduğumuzu biliyorum. Az sabır ve öfkemize sahip çıkalım, unutmayalım başka bir VATANIMIZ yok velhasılıkelam…

 

Yazarın Diğer Yazıları