Muhammed KURŞUN

Korku Başa Bela Üstadım…

Muhammed KURŞUN

W.SHAKESPEARE’nin kısa bir notunda belirtiği gibi; “İnsanların çoğu kaybetmekten korktuğu için, sevmekten korkuyor. Sevilmekten korkuyor, kendisini sevilmeye layık görmediği için. Düşünmekten korkuyor sorumluluk getireceği için. Konuşmaktan korkuyor, eleştirilmekten korktuğu için. Duygularını ifade etmekten korkuyor, reddedilmekten korktuğu için. Yaşlanmaktan korkuyor, gençliğin kıymetini bilmediği için. Unutulmaktan korkuyor, dünyaya iyi bir şey vermediği için. Ve ölmekten korkuyor aslında yaşamayı bilmediği için…”

Yaşamın bu kadar kısa olduğunu bildiğimiz halde ve ölümün gerçekliğine inandığımız durumda bile korkuların bu kadar üst üste yaşamak ne kadar garip değil mi?

Salı günü yapılan AK Parti gurup toplantısında gözüme takılan birkaç notu sizlerle paylaşmak istiyorum;

"HER MİLLETVEKİLİMİZ KENDİ SEÇİM BÖLGESİNİ İHMAL ETMEYECEK"

Seçim bölgelerinde vatandaştan gelen sese kulak vermeye başlamış olunmalı ki; Sayın Cumhurbaşkanının konuya bakış açısı bu konu üzerinde durmasıydı. Elini arkasına bağlayarak Ankara’yı turist gibi gezip memleket meselesinden uzak olanlar için olması gereken bir hamleydi!

Ankara’da yapılan çalışmaları kendi illerine aktarmak ve ildeki iletilmesi gerekeni de çözüm masasına taşımak konusu aslında üstünde durulması gereken bir konu. Yani ihale için görüş ve çözüm aramak olmamalı!

Bu konuyla ilgili yapılan yanlış yoldan dönülmelidir yoksa elinizde patlayacak bu vebalden kurtulamazsınız. Bununla kulağıma gelen fısıltıları ilerleyen günlerde paylaşacağım…!

"BİZİM İÇİN HAYATİ ÖNEME SAHİP"

Malum bütçe genel kurul görüşmeleri 9 Aralık'ta başlayacak 20 Aralık'a kadar sürecek. Tabi her bakan kendi bütçesinin görüşüldüğü günlerde ekibiyle birlikte Meclis'te bulunacak ve bu konu Sayın Cumhurbaşkanının ifadesiyle ‘Bizim için hayati öneme sahip’ söylemeni bende şöyle söylüyorum ‘ELAZIĞ İÇİN HAYATİ ÖNEME SAHİP’

Neden mi?

Bütçe kanunu devlet tarafından karışlanacak ortak ihtiyaçlar ve kaynakları bir arada tutan, her sene bir yıllık süreyle tekrardan yenilenen kanundur. Bütçe kanunun yıllık geçerlilik süresi dolmadığı sürece bu kanunun dışarısına çıkılamaz ve yenisi hazırlanamaz.

2020 yılında Elazığ için yapılacak yatırım miktarı konusunda şimdiye kadar nasıl bir çalışma izlenildi sorusuna cevap bulacağımız için sahaya inmeden bu konuyu da çantanızda taşırsanız müspet bir açı oluşturur naçizane fikrimi beyan etmek istedim. Aksi durumda korkular her geçen gün sancılı bir şekilde devam edecektir. O zaman neden kaybettik sorusuna bu yazılı metinleri okumakla cevap bulursunuz velhasılıkelam…

 

Yazarın Diğer Yazıları