Muhammed KURŞUN

GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN ADIM ADIM

Muhammed KURŞUN

Gündeme bomba gibi düşen ve kulislerde konuşulan güzel bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. Araçların satış, devir ve tescil hizmetlerinin yapılmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen Araçların Satış, Devir ve Tescil Hizmetlerinin Yürütülmesi Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Böylelikle, vatandaşların araç ruhsatlarını almaları, önceki uygulamaya göre daha kolay, hızlı ve ekonomik olacak.

Hükümetin yaptığı ve vatandaşı rahatlatan bu uygulamaya itiraz eden yok sanırım!

Bu hizmetten memnun olan vardır diye düşünüyorum!

Vatandaş 117 lira olan trafik belgesi ile 14,50 lira olan kargo ücretini ödemeyecek ve işin en güzel tarafı trafik sicil ve tescil işlemlerinde görevli 3 bine yakın polis asli işlerine dönerek trafik kontrol ve uygulamalarında görevlendirilecek.

Ahhh benim güzel yurdum insanı ahhh, şimdiye kadar çektiğimiz çileler yanımıza kar kaldı!!!

Hastanelerde ki kuyruklar, kabuslu yollar, ağır işleyen bürokrasi, şikayet mercilerin (CİMER, BİMER..vs) faal olmaması adeta mafyalaşan bir ülke nerden nereye geldi…

Bazı uyanıkların ekmeği ellerinden alındığından yüksek perdeden sesleri gelse de amaç vatandaşın faydasınadır. Artık arada işin ehli olan kişileri görmek ne kadar isabetli bir durum olduğu aşikârdır. Yani eskiden patron işten anlamaz ama patronluk makamına gelmiş ve işten anlamadığı içinde kendisini yöneten art niyetli insanların iki dudağı arasından çıkan kelimelere gebe kalıyordu.

Aklıma gelen güzel bir kıssayı paylaşmak istiyorum tabi kim üstüne ne kadarını alırsa bilmem!

"Mafya babası korumaya aldığı müesseselerden haraçları toplamak için yeni bir tetikçi buldu. Seçtiği adam sağır ve dilsizdi. Baba, yeni tetikçinin Polisin eline geçerse, fazla bir şey anlatmasının mümkün olamayacağını düşünüyordu böylece.. Baba, bir Gün ödemelerin geciktiğini fark etti ve tetikçiye adamlarını gönderdi. Adamların sağır dilsizle anlaşmaları mümkün olmadı tabii. Bunun üzerine ""Baba"" sağır dilsizi odasına aldırttı. Bir de işaret Alfabesi bilen tercüman buldular.

Tercüman işaretle sordu:

" Para nerde?.. "

Sağır dilsiz işaretle yanıt verdi:

" Ne parası.. Benim paradan haberim yok.. Neden bahsettiğinizi anlamıyorum. "

Tercüman tercüme etti.

" Neden bahsettiğinizi anlamıyormuş.. "

Baba 38 liğini koltuk Altından çekip sağır dilsizin beynine dayadı..

" Şimdi sor bakalım, para nerde?.. "

Tercüman işaretle sordu:

" Para nerde?. "

Sağır dilsiz işaretle yanıt verdi:

" Bahçelievler Mahallesinde, Yeşilkent Sitesinde açılan kapıdan girince soldan üçüncü Ağacın kovuğunda 100 bin dolar var.. "

Baba öfkeyle gürledi:

" Ne dedi?.. "

Tercüman yanıtladı:

" Dediki hala neden bahsettiğinizi anlamıyormuş. Ayrıca diyor ki,o tetiği çekmeyi de kıç…nız yemezmiş!.. "

 

 

Yazarın Diğer Yazıları