Muhammed KURŞUN

Geldi Gelmedi Derken Korana Geldi…!

Muhammed KURŞUN

Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’nın ‘şüpheli vatandaşımızın sonucu pozitif çıktı’ açıklamasıyla birlikte önlemler iki katına çıkarken şuana kadar süreç aşamasında büyük bir mücadele verildiğini aynı zamanda gerekli önlemlerin başarılı bir şekilde aldığını söylemek mümkündür. Ayrıca salgına karşı yürütülen strateji ve disiplinli eylem planında direncin azalmamasını takdir etmek gereklidir.

Ancak Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’nın ‘eğer dünyayla ilişkimizi tümden kesmiş olabilseydik şu an karşınızda olmazdım’ açıklamasına katılmıyorum çünkü biz bu konuda biraz geride kaldık özellikle İran sınır kapısı ve beraberinde yerleşkeler içerisinde biraz daha duyarlı olunması gerekliydi. Yani önlemler bu noktalarda daha da ciddi yoğunlaşması lazımdı. Hala bazı kesimler işin gırgır şamatasında olması daha da vahim bir durum şöyle ki; Oy korana korana, herkes girsin horana, horana girmeyenler, yesin sizi korana…!

Ayrıca Tv programlarında çıkıp kelle paça iyi gelir, yok turşu suyu daha da önde, en güzeli aşı gibi bilgi kirliliği ile birlikte hala işin ciddiyetinden uzak olup sadece toplumda bazı kesimlerin rantıyla uğraşanları gördükçe inanın bizden adam olmaz diyesim geliyor.

Bugün İtalya’ya baktığımızda hayat durmuş noktasında ve ülke genelinde her yer kırmızı alarmda. Korana virüsünün çıktığı Çin’de ise ölüm vakaları azalmaya başladı haberlerine binaen demem o ki; Çin virüs ile mücadele etmeyi öğrendi.

Ülkemize korona virüsünün gelmesi an itibarıyla her ne kadar hayatımızda olumsuz sonuçlar doğursa da bir avantaj görünüyor o da Çin’in korana ile mücadelesi ve olumlu sonuçlar ortaya koymasıyla birlikte alacağımız önlemler…

Çin’de halk bilinçli ve topluluk hareketlerinden uzak, ikili ilişkilerde yakın temastan uzak, günlük yaşamda hijyenik kurallarına uyularak ve zamanda müdahaleler ile krizi başarılı bir şekilde yönetiliyor.

Hülasa, toplu taşıma araçları, kalabalık ortamlar, konser, sinema..vs gibi ortamlar mutlaka dezenfekte edilmeli ve hijyenik kurallarına uyulmalıdır. İnsanların bilinç konusunda ciddi anlamda günlük mesajlar çekilerek hastalıktan korunmanın yollarını aktarmalıdır. Ulaşım araçlarında yangın tüpü gibi dezenfekte ekipmanları hazır ve kullanır halde olmalıdır. En önemlisi de hayatımızdan öpüşmeyi biraz uzaklaştırmalıyız. Umarım korkulan tablo ülkemiz için oluşmaz ve gerekli önlemler ile def ederiz velhasılıkelam…

 

 

Yazarın Diğer Yazıları