Muhammed KURŞUN

Dindar Bir Gençlik Yetiştireceğiz!

Muhammed KURŞUN

Ankara kulislerinde son zamanlarda konuşulan konu başlıkların başında geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip ERDOĞAN’ın savunduğu ‘Dindar Gençlik Yetiştireceğiz’ sözü oldu. Hatırlandığı üzere “Ve bu konularda atılacak adımlarla dindar neslin olduğu bir ülkede ben inanıyorum ki tüm manevi değerler bir anda yüksek bir sıçrama yapacak ve birbirini Allah için seven bir millet ortaya çıkacaktır. Menfaat için değil, makam mevki için değil” sözlerinden farklı bir açıyı paylaşmak istiyorum…

Menfaat her dili konuşur, her yalanı söyler, her yüze güler ve en önemlisi her kılığa girer. Görünen o ki yüzsüzlük örneği gösterip menfaatlere karşı kayıtsız biri gibi görüntü sergileyebilir. Makam, mevki hırsı, koltuk ve mal mülk sevdası bir faninin en kötü düşmanı olmuştur ve olmaya devam edecektir.

Sayın Cumhurbaşkanının bu konuda serzenişin aslında yeni oluşum diye adlandırılan ve parti kurma konusunda ayrılan kişilere örnek sunulmuş olabilir mi?

Menfaat ve makam için gizli görüşmeye katılan vekiller, belediye başkanlar için olabilir mi?

Aslında bende Ankara kulislerinde bunu görmedim desem yalan olur ki; ismini vermeyeceğim eski ve yeni siyasetçilerin bu yeni oluşum noktasında gizli ittifak içerisinde olduğunu biliyorum. Önümüzdeki günlerde bu isimler belki kamuoyuna kendilerini lanse ederler ama ben buradan şunu söylemiş olayım, size hiç yakıştıramadım!

Helalin hesabı, haramın azabı olan dünyadan kurtulmak lazımdır. Yükü az olan, rahat eder ki yükünüzü azaltmak için çalışın…!

Mevki hırsına sahip olmak, ruhun anlamsız saldırganlığından oluşan ahlaksız bir hastalık olduğunu görmekten hicap duysam da bunlara şahit olmak elbette ‘Dindar Bir Gençlik Yetiştireceğiz’ konusuna katılmanın elzem olduğunu görmekteyim.

Hülasa, Ankara’da gizli ittifaka girenlere naçizane bir tavsiyem olacak; safınızda mücadele görüntüsü verirken gizli kapılar arkasında, plaza katlarında gizli odalarda, aracılar eşliğinde kafelerde görüşme hevesinde olmayın. Göründüğünüz gibi olmaya değil özünüzle kendinizi benimsetin. Daha vahimi gözlerinin içine bakarak seni seviyorum deyip başka bir erkekle kocasını aldatan eş durumuna düşmeyin…

 

Yazarın Diğer Yazıları