Muhammed KURŞUN

Başkent Kulislerinde Erken Seçim Sinyalleri!!!

Muhammed KURŞUN

Başkent kulislerinde genel seçimlerin erken yapılacağı söylentileri konuşulurken gözler AK Parti kurmaylardan gelecek açıklamalara yöneldi. Geçtiğimiz hafta sonu AK Parti kurmaylarından kıymetli bir isimle beraberdik. Spontane gelişen sohbetimizde AK Parti yerel seçimlerin erkene alınması konusunda adım atacağı kanısı oluştu.

Unutmamak gerekir ki; seçimin erken bir tarihe alınması için Anayasa değişikliği şartı var. AK Parti'nin bunun için CHP’nin desteğine ihtiyacı var. Tabii olası bir durumda CHP’nin hazır olacağınızı düşünüyorum.

Ayrıca AK Partili kurmayların, propaganda çalışmalarının sonbahar mevsiminin olması görüşünde. Hatta bu konu ile verdikleri örnek aslında yabana atılacak bir türden değil. Muhsin Yazıcıoğlu'nun 25 Mart 2009'da seçim mitingi için Kahramanmaraş’tan Yozgat’a giderken uçak kazasında hayatını kaybetmesi ve hava şartlarının kaza yerine ulaşılmasına engel olduğunu göstermeleri acaba yerel seçimlerin tarihleri değişecek mi sorusunu gündeme getiriyor.

Benim düşüncemde erken seçimlerin 2018 yılı Ekim veya Kasım aylarında yapılması doğrultusunda. Bununla ilgili önümüzdeki günlerde sürpriz açıklamalar gelebilir diye düşünüyorum. Ha aklımda iken ağzından şorik akan siyasetçiler değil, alnından ter akan siyasetçilerin olduğu bir seçim dönemi geçirmemiz ümidiyle…

Yazarın Diğer Yazıları