Muhammed KURŞUN

Allah'tan Korkun Sütü Bozuklar!

Muhammed KURŞUN

Yaşanan 6.8 deprem sonrasında Elazığ’da yeni bir sayfa açıldığını söylemek mümkündür. Bunu iki açıdan ele almak istiyorum…

Birincisi elbette depremin yaşandığı 20.55 saatlerinin hemen arkasından kriz masası oluşturularak arama kurtarma ekiplerinin olay yerine zamanında intikali ile birlikte devletin üst kademelerinin Elazığ’a gelerek koordinasyonu sağlamasını yerinde ve başarılı bulduğumu ifade etmek istiyorum. Ayrıca arama kurtarma ekiplerinin özverili çalışmalarından ötürü Elazığ halkı adına kendilerine teşekkür ediyoruz.

İkinci konu ise depremden sonraki devletin yardımları ve toplanan yardımların yardım koordinasyon merkezinde toplanarak tek elden dağıtım sağlanması ayrıca hasar tespit çalışması için tüm mahallelere girilerek hızlı bir şekilde yaraların sarılması adına takdir edilecek konu başlıklarındandır diyebilirim. Burada da devletimizin yönetim organlarına teşekkür etmek istiyorum.

Hatırlandığı üzere “Dünden Bugüne Sevgiye Daha Çok Mecburuz” başlıklı bir önceki yazımda adeta bir örnek teşekkül etmesi ve tek vücut olarak farklı siyasi görüşlere bağlı siyasiler, Türk, Kürt, Zaza, Suriyeli, Afganlı, sanat dünyası, spor camiası ile bir araya gelinmesi elbette büyük Türkiye’nin en güzel örneği değil mi?

Ayrıca kardeş ülke Azerbaycan başta olmak üzere diğer ülkelerden gelen desteklerde bizleri mutlu eden konu başladıklarındandır...

Şimdi yaşanan bu afattan sonra bizler ne kadar ders aldık?

İhtiyacı olmadığı halde yardım malzemesine tenezzül edenler,

Gelen yardımları tanıdıklarına peşkeş çekenler,

Ev sahibi olup kirayı iki katı çıkaranlar,

Yalan yanlış algı yaparak provoke edenler,

Yalakalık yapıp bu işte reklam yapanlar,

Depremzedelerin mallarına tenezzül ederek hırsızlıklar yapanlar,

Yardım başlığında bir kuruşa tenezzül edenler…

Sizler bu afattan ders alamadınız maalesef ve sizleri esefle kınayarak devletin yetkili organlarına sesleniyorum;

Bu vicdansızların yaptıklarını yanında bırakmayın. Devletimizin kolluk güçlerini, savcılıkları göreve davet ediyorum. Bu fırsatçılara dur denilmeli ve bunların bu kirli amellerine ulaşmamaları gerekmektedir. Allah’tan korkun sütü bozuklar…!

 

Yazarın Diğer Yazıları