Muhammed KURŞUN

15 Temmuz ve Milli Ruh…

Muhammed KURŞUN

Yüce milletimiz Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında ve 15 Temmuz akşamı yine hainlere, çetelere, Türkiye Cumhuriyeti'nin düşmanlarına unutamayacakları bir ders vermiştir.

15 Temmuz gecesi serden geçti ve vatanını teslim etmeyen bu necip milletin dünyaya destan yazdığını görmeyen gafil insanlar hala sinsi planların peşinde. Ama unutmasınlar ki; bizde VATAN kavramı son nefese kadar verilecek milli, şerefli ve onurlu dik duruşla alakalıdır.

Hatırlayalım; Çanakkale’de 19'uncu Tümen Komutanı Mustafa Kemal, 25 Nisan 1915 sabahı Conkbayırı'nda savaşan 57'nci Piyade Alayı'na, “Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler ve başka komutanlar geçebilir” diyerek Milli ruhun ön plana çıktığını görmekteyiz.

Kurtuluş savaşına baktığımızda Nene Hatun, Sütçü İmam, Şehit Kamil, Şahin Bey, Gördesli Makbule, Satı Çırpan, Fevzi Çakmak, Nezahat Onbaşı, Yörük Ali, Kara Fatma’nın yapmış olduğu kahramanlığın ortaya koyduğu Milli ruha şahit olmaktayız.

15 Temmuz’da farklı bir şey olmadı çünkü bu necip millet Atalarının izninden devam etti ve devam edecektir. Terör örgütünün darbe girişimine karşı vatanı, demokrasi ve bağımsızlığı uğruna kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla tek vücut olan kahraman milletimiz, ülkemizi bölmek isteyenlere karşı 15 Temmuz’da gerekli cevabı verdiğini hepimiz gördük ve tarihe tanıklık ediyoruz.

Sokaklarda şehit olma pahasına teröristlere direnen, tanklara karşı koyan milletimiz, günlerce meydanları boş bırakmayarak, demokrasimize sahip çıkmıştır. Bu direnişi ile milletimiz vatanın bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini de tüm dünyaya bir kez daha göstererek Milli ruhu ortaya koymuştur.

Hülasa, Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır…

15 Temmuz ve tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Demokrasi nöbetimiz kutlu ve şanlı olsun.

 

Yazarın Diğer Yazıları