Mehmet EMRE

KISA KISA YEREL SEÇİM SONUÇLARI..

Mehmet EMRE

İyisiyle kötüsüyle, kazananı kaybedeniyle bir seçim maratonunu daha geride bıraktık. Halkımızın takdiri ile seçilenleri can-ı gönülden  kutluyorum.

Son yıllarda sandık başına gitmenin yorgunluğunu katılım oranlarıyla hissettik. Şükürler olsun ki Sayın Cumhurbaşkanımız 2023’e kadar seçim yok dedi. Bir nebze hem biz vatandaşlar, hem de ekonomimiz rahat edecek. En güzel tarafı ise bizim oyumuza talip olup, sürekli bize sarılıp “Gardaşımmmm” diyen itici siyasi sarılmalarından da bir süre uzak kalacağız gibi gözüküyor.

Kısaca şehrimizde ki yerel seçim sonuçlarına bakıp bu bahsi kapamakta fayda görüyorum.

Çünkü artık şehrimiz hizmet almanın açlığını yaşıyor. Az bir teveccühle bile olsa dahi vekillerimizin Şahin ŞERİFOĞULLARI’nı iktidar olarak destekleyip, iktidarın nimetlerinden faydalandıracaklarına dair söylemlerini takip etmek bizler gibi her oy veren vatandaşın en doğal hakkıdır. Rabbim kimini kazandırarak, kimini de kaybettirerek imtihan eder. Ben Şahin ŞERİFOĞULLARI’nın mitinglerde sürekli sarf ettiği “Şehrül Emin” söyle mi ile geldiği makamın bilincinde biri olduğuna inananlardanım.

Seçimin kaybedeni gözükse de Prof. Dr. Bilal ÇOBAN vatandaş nezdinde gönülleri kazanmış bir kanaat önderi statüsünde her daim var olacak gibi gözüküyor. Bana göre şehrin sosyolojik dengelerini iyi çözümlemiş ve bu şehre bir çok katkı sunmuş olan, bundan sonra da fikri alınması gereken değerli bir şahsiyettir.

Ulusal basına “Hökümet Kadın” manşetleriyle düşen Keban Bağımsız Belediye Başkanı Fethiye ATLI hanfendi bu seçimde gücünü milletinden alan bir Cumhurbaşkanının yolundan sapmadan, sırtını Kebanlı vatandaşlarına yaslayıp,  hem gönülleri kazanmış hem de bu kazanımı sandığa yansıtabilmiştir. Bu arada Keban’lı analarımı, bacılarımı, ablalarımı hemcinslerine bu şekilde sahip çıkarak destekledikleri için teşekkürü bir borç bilirim.

İl Genel Meclis Üyeliklerini iki farklı siyasi partiden tercih eden Keban siyaseti öğreniyor!

Uzaktan uzağa gelen bilgilerde İYİ Parti adayının kazanacağı duyumlarından etkilenmiş olduğumuzdan mı olsa gerek, Ağın Belediye Başkanı Ali USLU’da seçimin sürprizlerinden biri sanırım.

Şahsına münhasır Ebubekir IRMAK Sivrice’nin takdiri ile bu seçimi kaybetmiş olsa da, kendileri mütevazi kişiliği ile her daim aramızda dimdik yürüyecek belediye başkanlarımızdan biridir.

İki dönemdir Baskil Belediye Başkanlığı’nı yapan İhsan AKMURAT; küçük bir ikaz ile seçimi kazandı. Baskil’imizin artık daha büyük hizmetlere ihtiyacı var olduğunu kendisine ihtaren bildirilmiş gibi gözüküyor.

Bu arada şu ayrıntıyı gözden kaçırmadan aktarmak isterim. Bizzat şahit olduğum ve 26. Dönem Millet Vekilimiz ve şu an Ak Parti Siyasi İşlerden Sorumlu Bakan Yardımcısı  Sn. Ömer SERDAR’ın sandığa beş kala Palu çıkartması, son anda küçük bir farkla Ak Partinin kazanmasına vesile olmuştur.

Ak Partili arkadaşlarımızla seçim öncesi analiz yaparken kaybetmesi muhtemel tek beldenin KÖVENK olacağını düşünenlerin sayısı hayli fazlaydı. Mehmet Enis DOĞAN bu seçimin kazananları arasında yerini aldı. Şahsi kanaatim şu ki; Mollakendi umulmadık hizmetler alacaktır.

Yerel seçimlerde bir diğer sürpriz ise Maden İl Genel Meclis Üyesi Cuma TELÇEKEN..

Dile kolay aldığı oy 3.500…!

Hayret edilecek ne var derseniz; Maden Belediye Başkanı 1.500 küsür oyla seçildi. Üç ilçe Belediye başkanının aldığı oyla ve bağımsız seçilmek her kula nasip olmaz diye düşünüyorum.

En çok sevindiğim seçim sonuçlarından biri ise Karakoçan Belediye Başkanlığı’nı HDP’ye fark atarak alan Ak Parti adayı Ayhan AKBABA..

Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin KAYA zaten sandıktan önce kazanmışlar listesindeydi. J

STK temsilcilerine de birkaç söz söylemek lazım diye düşünüyorum. Sizin göreviniz siyasi parti yemeklerinde frink atmak değil. Bunun bilincinde davranmayı öğrenin artık. Seçilmiş Başkanlarımıza proje desteği vererek onlara bağlılığınızı gösterebileceğinizi ve şehrimize katkı sunabileceğinizi hatırlatmak isterim. Proje üretemeyen Sivil Toplum Kuruluşları hükmünü yitirmeye başlamıştır.

AK PARTİ, MHP ve  CHP ile harmanlanmış bir siyaset Elazığ’ımıza güç katacağı inancındayım.

Önümüzde ki 5 yıl boyunca vatandaşın sandıkta yetki verdiği ve vebalini yüklediği belediye başkanlarımızı, belediye meclis üyelerimizi, il genel meclis üyelerimizi, muhtarlarımızı kutluyor, başarılar diliyorum.

Unutmadan eski Elazığ yok artık. Hata yaptığınız zaman her birinizin yakasını silkeleyecek daha şuurlu bir Elazığ var.

“Her şey Elazığ için!” diyenlere selam olsun..

Selam ve dua ile…

Yazarın Diğer Yazıları