Mehmet EMRE

GÖZÜMÜZ AYDIN MI ACABA?

Mehmet EMRE

Aylar süren sıkıntılı süreçten sonra Elazığ Spor’umuzun transfer tahtası nihayetinde açıldı. Emeği geçenleri kutladık. Nasiplenmek isteyenler akıllarınca kendilerine pay çıkarttılar. Her şeye rağmen, her seçim döneminde Elazığ Spor ve Stadyum üzerinden siyaset üretenlerin şimdilik konuşacağı bir şey kalmamış gibi gözüküyor. 

Şehrin bütün dinamikleri fikir, düşünce farkı gözetmeden, kurum, kuruluş, iş adamı, bir araya gelerek bir şekilde bu sorunu tek vücut bir şekilde aştılar. 

Seneye Allah Kerim… 

Asıl sorun şu sevgili okur.. 

Elazığ Spor’un sorunları çözüme kavuştu mu? 

Önümüzde ki yıllarda gene bu süreçle karşılaşacak mıyız? 

İki üç ay, bilemediniz önümüzde ki yıl, “sahaya ineriz,....bip....” ya da şeref tirübününe “oraya geliriz.........bipbbbppp….” tezahüratlarını duyar gibiyim... 

Müneccim değilim ama yarım asırdır bu şehirde ömür tüketen biri olarak bu övgü ve sövgülere de yabancı da değilim. 

Sorunlara yüzeysel gitmek yerine, şehrin Elazığ Spor haricinde ki sorunlarına el atsak acaba Elazığ Spor daha kalıcı çözümlere ulaşabilir mi? 

Sürekli Elazığ Spor’umuzun marka değerinden bahsediyoruz. Spor kurumları şehrin sorunlarından yalnızca bir tanesidir. 

Ya kalan sorunlar ne olacak sevgili okur? 

İşsizlik, iş deyince aklına Belediye, yatırım denince aklına sadece kafe açma düşüncesi oluşan gençler.. 

Eğitimsiz hayvancılık, çiftçilik ve buna benzer aklınıza gelebilecek yüzlerce sorun aşılmadan Elazığ Spor gibi bir marka değerimizin korunması mümkün müdür sizce? 

Katma değer ürünlerimizin azlığı, İmar bozuklukları, İmar bozukluğundan kaynaklanan trafik ve park sorunları ve buna bağlı yaşanabilir bir şehir olma arzusundan uzaklaşan bir şehirleşme bizi nereye götürebilir.  

Biraz da bu şehrin marka değerlerini korumak, marka iş adamlarının sayısını arttırmak, marka siyasetçi üretmek gibi konularına eğilsek ve bu konularda da fikir, düşünce, siyasi ayrım gözetmeden üzerine üzerine gitsek daha kalıcı çözümlere ulaşacakmışız gibi gözüküyor. 

Bir şehirde Te-tiş gibi şirketlerin sayısı artmadıkça ne kadar süre bu firma, bu şehrin spor faaliyetlerinin sponsorluğunu karşılayacak ki?  

Valilik, Belediye, Ticaret odası gibi kurumlar bütün enerjilerini  sadece bu konuya mı harcayacaklar?

Yok gakgom yok…

Temelden ve sistematik bir hareket lazım bu şehre.. 

Malumunuz “oturarak başarıya ulaşan tek canlı tavuktur. O da yumurta yapar..” derler. Oturmayıp, gece gündüz demeden Elazığ Spor’umuz için çaba sarf eden herkese teşekkürlerimizi bir borç biliyor ve kalan sorunlarımızın üzerine aynı birlik ve beraberlikle gidilmesini umut ediyorum.

Yazarın Diğer Yazıları