Mehmet DUMAN

YENİ BAŞLANGIÇLAR İÇİN

Mehmet DUMAN

Okuyanların hatırlayacağı gibi geçen haftaki yazımızda mahalli seçimlere ramak kala huzursuz bir toplum için, dünya kadar yalan yanlış doldur boşalt projeler hazırlayıp şehirden hava alanına kadar sırtınızda taşımaya kalksanız mutlu edemezsiniz demiştim. Çünkü Aziz milletin Elaziz’de karnı doymuyor. Hayatını mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir şekilde yaşaması için birinci maddesi geçinmek olmuş, evinin içi sıkıntı dışı sıkıntı. Yaşamak için geçinmek gerekir dedikten sonra isterseniz şehrin, şehirdeki sporun, konuşulanların, gerçeklerin, söz verilenlerin durumuna biraz da bakalım istiyorum. Öncelikle Elazığspor’un yeni bir yönetim kuruluna kavuşmasından dolayı başta Selçuk Öztürk ve ekibini tebrik ederim.

Daha önce bizzat yaşamış olduğu böylesine zorlu süreçlerden birini daha İnşallah tüm Elazığ ın bir nebze yüzünün güleceği şekilde atlatmış olurlar diyorum. Selçuk Öztürk’ün ne kadar tez canlı olduğunu bildiğimizden dolayı hatalı ve yersiz konuşmalarını savunma halimiz olamayacağına göre hoşgörü ile yaklaşmak bu sürecin en güzel tavrı olur diyorum herkes için. Gelelim birazda siyaseti spor, sanat ve kültür üzerinden okşamaya. Elazıspor un yanı sıra profesyonel liglerde belediyemiz adına üçüncü ligde ilimizi temsil belediye sporumuz var. Önceki haftalarda yazdığım gibi plansız ve programsız bir şehir ancak bu kadar olur sözümüzün arkasında olarak tek kelime ile yazık oldu diyorum. Önce Doğukentte bulunan sahayı genişletip alternatif bir saha yapma durumumuz varken sonumuzu düşünmeden yok ettik, stadyumu bölüm, bölüm takımlarımıza zarar vermeden Elazığspor’un ve belediye takımımızın durumuna bakmadan paramparça ettik. Alternatif bulmadan. Ne yaptığımızı ve nelere zarar verdiğimizi düşünmeden. Seçimlerden yazımıza giriş yaparken seçimlerin sonucunu nereye bağlayacağımızın sırası geldi artık diyorum.

Elazığ’a alternatif bir stadyumun şart olduğunu bu şekilde görmüş olmamızdan dolayı en azından Elazığ belediyesi, lig maçlarının oynanabileceği bir ve birkaç tesisin içinde bulunduğu bir spor kompleksi yapabilir diyorum. Gaziantep de Gaski, Diyarbakır’da Seyrantepe tesisleri gibi. Bunun yanında birçok belediyede olduğu gibi bazı sponsorların devreye girmesi ile belediye adına süper liglerde boy gösterebilecek salon sporlarında ilimizi temsil edecek takımlar istiyoruz demek Elazığ adını bir yerlere taşımak değil midir sizce? Bitmedi, belediye başkanlığına kim seçilirse seçilsin hepside arkadaşımız ve dostumuz olmasının yanında bu şehrin evlatları olduğuna göre bizden söylemesi diyerek Elazığlının mutlu olabilmesi için aşağıda yazacaklarımı da gündemlerine alacaklarını tahmin ediyorum. Şehrin mutluluğu ve huzuru yönünde bir çivi çakılacaksa, herkese spor hakkı diyerek, yaklaşık otuz ve daha fazla konutun bulunduğu site şeklindeki oturum alanlarına talepleri doğrultusunda ve boş alanlarının da oluşması ile belediyenin çeşitli park ve bahçelere yaptığı spor aletlerinden koymak kaybolan komşuluğumuzun geri gelmesine vesile olmaz mı sizce? - Belediyenin öncülüğünde hazine arazilerinde oluşturulacak beş on metre karelik hobi bahçelerini vatandaşa cüzi bir ücret karşılığında kiraya vermek emekliye ev kadınına yapılacak bir güzellik değil midir sizce?

- Geçen yazımda da dediğim gibi uluslar arası düzeyde bizde varız diyebilmenin vakti gelmedi mi?

            - Uluslar arası kayak, bisiklet, su sporları ya da maraton niye gündemde yok bunlar spor değil midir?

- Çeşitli yerlerde kurulacak emekliler evi, yaşlanma evi, kadınlar evi projeleriniz nerede? Üreten kadınlar pazarınız ya da halk pazarlarının dışında diğer şehirlerde sosyete pazarları diye adlandırılan kadınlara yönelik pazar projeleriniz var mı bilemiyorum.

- Elazığ da kış mevsimi uzun sürer diyoruz, birkaç kapalı noktada gençler için buz pistleri oluşturulsa bunu adı spor olmaz mı?

- Belediye, kültür, sanat ve spor evi adı altında çeşitli mahallelerde oluşturacağı yerler ile ev kadınlarımız için çeşitli kurslar, gençlerimiz için satranç, müzik aletleri, folklor, dans başta olmak üzere cüzi bir ücret karşılığında sadece oraların giderlerini karşılamak anlamında çalışmalar yapamaz mı?

- Hastanelere, otogara, istasyona, hava alanına çeşitli mahallelerden otobüs kaldırmak hizmet değil midir?

Elazığ- Malatya arası saatte bir tren seferi olması için çalışma yapılması bir hizmet değil midir?

Tıpkı Adana- Mersin arasında on beş dakika da bir olduğu gibi. Kısaca, seçime ramak kala bu şehir için eksikliğini gördüğüm konularda, adı ister spor olsun isterse kültür sanat olsun yazmaya devam edeceğimin bilinmesini istiyorum. Tek temennim, dilerim ki bu yarışın sonunda kazanan Elazığ olur, Elazığ lı olur. Yeter ki Elazığlı mutlu ve huzurlu olsun. Çünkü Elazığlı göreve seçildikten sonra ters takla atanları çok gördü. Şimdi aynı senaryoları yaşamak istemediği için futbolda topu rakip kalede gole çevirmek kadar kendi kalesine de atıp takımını mağlup etmenin olduğunu da hatırlatmak isterim.

Allah a emanet olun.

Yazarın Diğer Yazıları